Supermen se vraća da ponovo spašava svoju Crvenu zvezdu!

od strane | dec 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Sve je spremno za promociju Vladana Milojevića koji se nakon četiri godine vraća na „Marakanu“. Ponovo u ulozi spasioca.

Kada je dolazio – malo ko je verovao da će nešto uraditi. Vladan Milojević seo je na užarenu klupu Crvene zvezde leta gospodnjeg 2016. godine i nakon samo dva meseca mukotrpnog rada velikana sa „Marakane“ uveo u Ligu Evrope. Titula – osvojena, apetiti – porasli. 

Godinu dana kasnije Zvezdin Klark Kent osvario je još veći rezultat, verovatno najveći još od Barija i Tokija. Crveno-beli zaigrali su grupnu fazu Lige šampiona nakon magične noći u Salcburgu kada je, u bukvalnom smislu te reči, VOJSKA Vladana Milojevića okrenula rezultat na „Red Bul Areni“ i eliminisala četu Marka Rozea. 

Suočavao se sa mnogim problemima, na raspolaganju nije imao moćan tim kao treneri nakon njega, ali je upisao, verovatno, i najveći trijumf u 21. veku – protiv Liverpula. „Redsi“ su te sezone osvojili Ligu šampiona, poigravali se sa svim rivalima, no, na „Marakani“ se nisu sjajno proveli. Taj dan upamćen je kao „Pavkovdan“. 

Foto: Starsportphoto

 

I taman kada se činilo da njegovo vreme na „Marakani“ prolazi Milojević je uradio još veće čudo. Crveno-beli su drugu godinu zaredom ponovo bili deo evropske elite. Triler protiv Kopenhagena, a onda i slavlje na „Marakani“ nakon remija sa Jang bojsima bili su dovoljni za mesto u Ligi šampiona. Za pojmove srpskog fudbala – čudo. 

Nije Milojević uspeo, ali nije niko ni nakon njega, da napravi zapaženiji rezultat u elitnom takmičenju. Ruku na srce, imao je i najteži zadatak budući da crveno-beli tokom njegovog mandata nisu bili ni blizu toliko moćni kao danas. Makar igrački. Timski – daleko bolji. 

Četiri godine prošlo je od kako se samovoljno povukao sa klupe Crvene zvezde i posao prepustio Dejanu Stankoviću. Bio je to još jedan genijalan potez Zvezdinog Supermena. Znao je kada je vreme da ode. Nakon putopisa u Saudijskoj Arabiji, Grčkoj i Kipru, shvatio je da je vreme za povratak. 

Crveno-beli su ponovo u krizi, daleko manjoj nego kada je prvi put došao, ali ga na „Marakani“ čeka vraški težak zadatak. Ogroman posao ostavio mu je Barak Bahar. Ekipa nije u dobrom stanju o čemu je govorio i generalni direktor Zvezdan Terzić. Brojni igrači nisu zadovoljni statusom u klubu, igrački kadar je ogroman, a utakmica će na proleće biti malo da bi svi dobili šansu. 

Zbog toga – prvi zadatak biće zimska doselekcija, ali i skraćivanje rostera. Takav luksuz Milojević će, iako će mu ovo biti drugi mandat na „Marakani“, po prvi put imati kao trener Crvene zvezde. Jasno je, njegovu „metlu“ neće svi uspeti da izbegnu. Radi se o temeljnom stručnjaku koji ima jasan plan i sistem, a pod njegovom trenerskom palicom opstaju samo oni najuporniji, odaniji i spremniji da ostave srce na terenu. Falilo je to ove jeseni crveno-belima.

Foto: Starsportphoto©

 

Stekao je status legende minulim radom, ali je svestan da mu to ne garantuje uspeh. Moraće Milojević da zasuče rukave i prione na posao, a ako neko to ume – onda je to stručnjak iz Aranđelovca. 

O tome koliko ga vole navijači ne treba mnogo pričati, mnogi iznad „Marakane“ od kako je Barak otišao vide logo „Supermena“ kao znak da se Klark Kent vraća na mesto uspeha. Da ponovo spase njegovu Crvenu zvezdu. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs