Strava i užas! Najava Maska zaledila Ameriku: Rušenje Kula bliznakinja je ništa, sledi nešto mnogo gore!

od strane | mar 5, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Stvaraju se uslovi za nešto „mnogo gore“ od napada 11. septembra 2001. godine, poručio je Ilon Mask, reagujući na vesti da je Pogranično-poreska služba (CBP) administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena odobrila letove sa stotinama hiljada nelegalnih migranata.

Podsetimo, usred tužbe Centra za studije o imigraciji otkriveno je da je 320.000 ilegalnih migranata dospelo na 43 aerodroma širom SAD, u periodu između januara i decembra 2023. godine, dok advokati CBP odbijaju da otkriju o kojim se lokacijama radi, tvrdeći da bi „zluradi akteri“ mogli da iskoriste „operativnu ranjivost“ organa vlasti na tim aerodromima.

– Ova administracija istovremeno uvozi birače i stvara pretnju po nacionalnu bezbednost od neproverenih ilegalnih imigranata. Velika je verovatnoća da se postavljaju temelji za nešto mnogo gore od 11. septembra. Samo je pitanje vremena – poručio je Mask na Iksu (nekadašnji Tviter).

Stranci koji ne mogu legalno da uđu u SAD koriste aplikaciju „CBP Van“ da podnesu zahtev za odobrenje letenja u SAD i dobiju privremen humanitarni otpust na aerodromima na koje stignu.

Ovaj uslovni otpust podrazumeva migranti mogu da ostanu u SAD dve godine bez dobijanja legalnog statusa, a u međuvremenu imaju pravo na radnu dozvolu.

Zemlje čiji građani imaju pravo na prijavu su Kuba, Haiti, Venecuela, Nikaragva, El Salvador, Gvatemala, Honduras, Kolumbija i Ekvador.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs