Stomak mi se prevrnuo! Đoković se setio hapšenja, agonije, slomio se…

od strane | jan 13, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Prisetio se Novak Đoković najtežih momenata koje je doživeo u Melburnu u kom je osvojio deset trofeja, ali je pre dve godine deportovan iz Australije, jer nije vakcinisan protiv korona virusa.

Đokovića su stavili na stub srama, maltretirali ga danima, zatvorili u hotel sa migrantima, pa proterali iz Australije 2022. godine. Vratio se prošle sezone, opet pobedio, a sada napada 11. trofej u Melburnu, 25. grend slem u Australiji.

Setio se teških trenutaka, dolaska na aerodrom, kada su mu uzeli vizu… Kaže da mu se „prevrnuo stomak“ kada se svega prisetio.

– Nisam bio tamo u hotelu u kojem sam bio zatvoren. Prošle godine sam leteo prvo u Adelejd, pa smo sleteli u Melburn na drugi terminal. Kada sam dolazio ove godine, sleteo sam na isti terminal kao pre dve godine. Video sam celu onu putanju koju sam tada prošao, taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Nije bio dobar osećaj. Prevrnuo mi se stomak – rekao je iskreno Đoković pred početak takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

 

Novak je pre dve godine bio zatvoren sa migrantima u jednom hotelu.

– Nisam bio do hotela, razmisliću da li da odem. Ne zato što imam strah, ali možda odem.  Ne znam da li je više iko tamo. Za Mehdija znam, s njim smo u kontaktu, on je bio devet godina tamo zatvoren, sada živi u Minesoti i videćemo se kada odem u Ameriku. Osećam neku povezanost sa njim. Koliko sam razumeo, većina je puštena iz tog hotela. To je bila sreća u nesreći, nešto pozitivno u svemu tome, što sam ja bio tamo privuklo je mnogo medijske pažnje na to mesto, medijskog pritiska. Mehdi mi je rekao da je zahvalan.

Foto: Tanjug/AP

 

Novak je te 2022. godine dobio vizu za ulazak u Australiju, ali su se tamošnji  političari u međuvremenu predimislili, pa su našeg tenisera optužili da je ilegalno pokušao da uđe u Australiju. Smešten je u hotel u kojem su bili imigranti, nije mogao da igra na Australijan openu, a onda je posle deset dana maltratiranja iz Australije deportovan kao da kriminalac samo zbog toga jer nije vakcinisan protiv korone. Optužili su čoveka koji misli o svakom detalju kada se radi o njegovom zdravlju i telu da je opasnost po zdravlje Australijanaca. Pričalo se tada čak i o trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju, ali je usledila smena vlasti u Australiji, pa su neki pametniji ljudi ukinuli zabranu. Ali naš teniser nikada nije dobio izvinjenje zbog svega što su mu priredili. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs