Stiže nova pomoć države, i to ne jednokratna

od strane | jul 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da će, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, država dati dodatnu finansijsku podršku porodicama sa petim i šestim detetom.

– To neće biti jednokratna već mesečna, stalna podrška kao što smo to uradili sa drugim, trećim, četvrtim detetom – kazala je Brnabić za TV Pink.

Ona je navela da ukupna stopa fertiliteta u Srbiji iznosi 1,63 dece po ženi, da pronatalitetna politika daje rezultate, ali da „moramo još mnogo da radimo“. Međutim, kako je istakla, „svi u regionu padaju, a mi rastemo“.

– Mladi ne odlaze iz Srbije i sve više mladih se vraća u zemlju, imamo i sve veći broj stranaca koji dolaze u Srbiju – navela je Brnabić.

Foto: printscreen

 

Ona je kazala da je, kada je reč o bio medicini i biotehnologiji, izuzetno važan projekat BIO4 Campus i da državni vrh razume da ozbiljna moderna medicina ide u pravcu genske terapije. Objasnila je da će sve više lek biti personalizovan u odnosu na gensku predispoziciju.

– Mi moramo da uđemo u taj voz ukoliko želimo da za 10 godina i dalje budemo u korak sa svetom – rekla je Brnabić.

Naglasila je da je jako važno da se razume ozbiljnost i odgovornost onih koji se bave tim poslom za našu zemlju i dodala da je pre dve nedelje održan sastanak sa proizvođačima, „da vidimo kako dodatno da radimo i targetiramo“.

Brnabić je istakla da će sve terapije za građane biti mnogo dostupnije i podsetila da je Srbija potpisivala ugovore o saradnji sa gigantima kao što su švajcarski Roš i japanska Takeda.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs