ŠTA SE SVE ZNA O BOMBAŠU SAMOUBICI IZ PODGORICE?! Hapšen zbog napada na policiju, dilovao drogu…

od strane | mar 4, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Mladen Bulatović (39) poginuo je u petak kada je u prizemlju zgrade Osnovnog suda u Podgorici aktivirao ručnu bombu! U stravičnoj eksploziji povređeno je pet osoba, dok je još troje zatražilo lekarsku pomoć zbog preživljenog šoka.

Uzrok stravičnog samoubistva nije poznat, ali Bulatović je imao problema sa zakonom zbog droge, ali i zbog neplaćanja alimentacije, zbog čega je nedavno osuđen upravo u Osnovnom sudu, gde se razneo.

Bilo mnogo ljudi

Načelnik podgoričke Stanice kriminalističke policije Srđan Korać kazao je da je bomba eksplodirala oko 11.30 u delu sudske zgrade gde su šalteri za rad sa strankama i pisarnice i gde je bilo mnogo ljudi.

Odmah smo izašli na teren, utvrdili smo da je nastradao Mladen Bulatović i da je povređeno više osoba, koje su zbrinute u Kliničkom centru. Pregledom snimaka nadzornih kamera vidi se kako je Bulatović ušao u sud, a onda je aktivirao bombu pored samih vrata, u bilizni šaltera za stranke. Zasad nije poznat tačan razlog njegovog samoubistva, a istragu vodi viša državna tužiteljka Snežana Šišević – rekao je Korać.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je da se osam osoba javilo za pomoć nakon eksplozije u Osnovnom sudu.

– Tri osobe su doživele šok, a pet pacijenata ima fizičke povrede, od kojih je četvoro zadržano radi daljeg bolničkog lečenja. Niko nije životno ugrožen – rekla je Radulovićeva.

Moglo je da bude i mnogo gore

Predsednica Osnovnog suda Željka Jovović, predsednica Vrhovnog suda Vesna Vučković i Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović posetile su povređene u petak u Kliničkom centru Crne Gore. Tom prilikom Jovovićeva je izjavila da je sve moglo da se završi mnogo gore.
– Godinama ukazujemo na ovo, pričamo da je bezbednost u sudu veoma loša. Sada se, na sreću, završilo ovako, moglo je biti mnogo gore – rekla je Jovovićeva.

Debeo dosije

Portparolka suda Ivana Bečić objasnila je da Bulatović u petak nije imao zakazano suđenje u Osnovnom sudu.

– On je u junu 2022. pred ovim sudom bio osuđen kaznom rada u javnom interesu zbog neplaćanja izdržavanja – rekla je Bečićeva.

Bulatović je, inače, ranije hapšen i zbog napada na policiju, falsifikovanja, preprodaje droge… Pre tačno pet godina, u martu 2018, priveden je na graničnom prelazu Dobrakovo zbog šverca 1,1 kilograma kokaina i 293 grama heroina. Droga je pronađena u „lanči“ koju je vozio.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs