Šta se ovo dešava u Rusiji?! Putin sazvao hitan sastanak! Situacija izmiče kontroli, stiže ceo državni vrh!

od strane | okt 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Događaji na aerodromu u Mahačkali su u velikoj meri rezultat mešanja spolja, uključujući informativni uticaj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je istakao, ruski predsednik Vladimir Putin će tokom dana održati sednicu na kojoj će biti reči o pokušaju Zapada da iskoristi dešavanja na Bliskom istoku, kako bi se podelilo društvo.

– Nakon događaja u Mahačkali, ruski predsednik održaće danas oko 19 časova po moskovskom vremenu veliki sastanak na kojem će razgovarati o pokušajima Zapada da podeli rusko društvo. Sastanku će učestvovati šefovi svih bezbednosnih službi, premijer Mihail Mišustin, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev – naveo je Peskov.

🇷🇺⚔️🇺🇦Footage of Rosgvardia troops fighting with the provocateurs, orchestraed by Ilya Ponomaryov, at the Mahachkala airport …

Ponomaryov fled from Russia in February 2022 now working for Ukrainian GRU.
See post below.

Western media reported Russia progroms against Jews … pic.twitter.com/vWlNL2DIag

— Hawkeye1812Z (@Hawkeye1745) October 30, 2023

Peskov je napomenuo da je u pozadini televizijskih snimaka koji prikazuju užase onoga što se dešava u Pojasu Gaze – smrt ljudi, dece, staraca, lekara, „zlobnicima veoma lako da zloupotrebe situaciju, provociraju i uzbude ljude“.

Masa ljudi probila se sinoć na pistu aerodroma u Mahačkali u Dagestanu nakon što je na taj aerodrom sleteo avion izraelske avio-kopmanije “Red vings“ iz Tel Aviva. Saopšteno je da su oni koji su se probili verovatno tražili pristigle državljane Izraela i počeli su nemiri. Na lice mesta stigla je policija.

Opširnije

Izvor: Informer.rs