Šta ovo bi?! Cela Ukrajina u šoku! Rusi aktivirali „Volnorez“! Glavno oružje na frontu doživelo neočekivan poraz!

od strane | apr 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Opremljen sistemom za elektronsko ratovanje Volnorez, vozilo sa ruskim vojnim osobljem „pobeglo“ je od ukrajinskih dronova kamikaza, koji su leteli na njega jedan za drugim, svi su pali posle aktiviranja sistema, rekao je za RIA Novosti programer kompleksa.

– Izvršili su FPV prepad na grupu naših vojnika. Imali smo „volnorez“ na svom automobilu – svi vojnici su se nagurali u jedan auto, a i čim su dodali gas, otprilike pola minuta kasnije, jedan dron je pao 50 metara od njih, pa još jedan, pa još jedan, ma kako pokušavali, nisu mogli da pogode običan terenac i vojnici su spaseni – rekao je on.

Sistem elektronskog ratovanja Volnorez je prvi put predstavljen na vojno-tehničkom forumu Armija-2023. Napravljen je u obliku malog konusa (dužina – 484 milimetra, težina – 13 kilograma), koji se ugrađuje magnetnom čičak trakom na bilo koju vojnu (tenkove, oklopni transporteri, čamci itd.) i civilnu opremu.

Ključna karakteristika kompleksa je njegova modularnost – frekvencije koje su neophodne za suzbijanje neprijateljskih FPV dronova na određenom delu fronta u realnom vremenu su propisane u „Volobluku“. Operateri na valobranima postavljaju nove „konuse“ na svoja vozila, modifikujući na taj način svoj sistem elektronskog ratovanja kako bi zadovoljili specifične trenutne pretnje.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs