Srpski zet odbio produžetak ugovora, napušta Los Anđeles?!

od strane | jun 29, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Američki košarkaš Pol Džordž (34) odlučio je da ne prihvati opciju produženja ugovora sa Los Anđeles Klipersima, pa će prelazni rok dočekati kao slobodan igrač.

Fantastično krilo u braku sa srpkinjom Danijelom Rajić obavestilo je upravu kluba iz „grada anđela“ da ne želi da iskoristi opciju u ugovoru kojom bi ostao i naredne sezone u Kaliforniji, već je spreman da testira „slobodne vode“.

Bombastičnu vest saznao je i preneo, ko drugi nego Adrijan Vojnarovski, najpoznatiji insajder u NBA ligi. 

BREAKING: Los Angeles Clippers star Paul George is declining his $48.7M option and entering free agency, sources tell ESPN. He’s planning to set meetings with cap space teams and the Clippers beginning Sunday night. An opt-in/trade scenario is now gone. pic.twitter.com/kASDp58eDD

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 29, 2024

Naravno, Klipersi i dalje imaju šanse da ga zadrže ukoliko pronađu novu cifru koja odgovara i jednoj i drugoj strani. Ipak, potez  Džordža oduzeo je čelnicima mogućnost da nekadašnjeg reprezentativca trejduju i u zamenu dobiju veliki kapital.

Ovako će odlučivati klasična berza ili sistem „ko da više“.

Popularni „Pi-Dži 13“ bi ostankom u Los Anđelesu inkasirao 48,7 miliona dolara, ali je očigledno svestan da od drugih timova može dobiti i više.

Foto: AP/Photo

Ko će ostati – Harden, Džordž, Zubac, Tajs i Lenard

Već neko vreme je jasno da amtosfera u svlačionici Tajrona Lua nije na zavidnom nivou, a poslednje izjave prvih zvezda Džejmsa Hardena i Džordža to su samo podgrejale.

Kavai Lenard je ponovo veći deo sezone presedeo, a onda se povredio u ključnim momentima plej-ofa. Bez njegove pomoći, Klipersi su poraženi od Dalasa 4:2 u seriji.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs