SRBIN MILORAD D. (33) IZRUČEN AMERICI GDE MU PRETI DOŽIVOTNA ROBIJA! Organizovao trgovinu drogom preko „dark veba“, zaradio milione… HAPSIO GA FBI!

od strane | jun 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Srbin, kome u Americi preti doživotna robija, navodno je od trgovine drogom „zaradio“ oko 18 miliona dolara, a većinu novca je pretvorio u kriptovalute.

Prema pisanju portala „Viena.at“ Milomir D., za koga navode da je rodom iz malog grada koji se nalazi jugoistočno od Beograda, sumnjiči se da je stvorio monopol nad tržištem narkotika na takozvanim „onlajn pijacama“.

– Osumnjičeni je na takozvanim mračnim sajtovima, koji ne mogu da se pronađu upotrebom tradicionalnih pretraživača interneta, osnovao onaljn plijacu i nazvao je „Monopol“. Služila je za trgovinu narkoticima i lekovima. Prodavci su morali da popunjavaju onlajn aplikacije i formulare, nakon čega je osumnjičeni Srbin aktivirao ponude. Nakon toga bi se javljale mušterije, ali do robe bi dolazile tek nakon što pristanu na plaćanje provizijom – navodi ovaj austrijski portal.

Pored toga, pišu mediji u Austriji, svi prodavci koji su želeli da trguju na platformi koju je osmislio Milomir D., morali su da mu pošalju fotografije robe koje su nameravali da prodaju.

– Uz fotografije robe, a to su najčešće bili narkotici ili lekovi, prodavac je morao detaljno da opiše količinu i kvalitet toga što želi da proda. Tek nakon toga bi taj oglas bio okačen na platformu – pišu portali.

Šta su mračni sajtovi

Internet je ogroman prostor i na njemu se može pronaći svašta. Ali pored poznatih sajtova, kao što su Google, Facebook, TikTok, Netflix ili Amazon, na internetu postoje i neke mnogo dublje i mračnije lokacije. Ovi sumnjivi ćoškovi interneta kriju mnogo tajanstvenije i opasnije delove, kao što su Dark Web i Deep Web. Njihove rezultate pretrage nećete pronaći ako uobičajeno pretražujete Google.

Milomir D., kako pišu mediji u Beču, praktično je posredovao između prodavaca droge i konzumenata. Sumnja se, kako navodi „Viena.at“, da je na ovaj način „zaradio“ oko 18 miliona dolara. 

– Pored optužbi za distribuciju i posedovanje opojnih droga, ovaj Srbin će biti optužen i za pranje novca. Navodno, od aprila 2020. do jula 2022. godine ovaj muškarac je svoj nezakoniti prihod „oprao“ i to tako što je kupovao kriptovalute. Nakon toga je bitkoine prodao trgovcima u Srbiji – piše ovaj portal.

Uhapsio ga FBI

Podsetimo, 2021. godine, FBI je u saradnji sa evropskim partnerima uspeo da locira server preko koga je Milomir D. organizovao prodaju narkotika i da ga isključi.

Nakon toga, 2. novembra prošle godine, Milomir D. je uhapšen u Beču. Kako pišu portali, on nije pružao otpor prilikom hapšenja, a u automobilo kojim je upravljao, pronađena je izvesna količina novca i elektronski nosači podataka.

– Osumnjičeni je od momenta hapšenja bio u pritvoru u zatvoru u Beču, sve do 23. juna kada je isporučen u Vašington gde mu preti doživotna robija zbog pranja novca i trgovine drogom – piše jedan od portala.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs