Sramno saopštenje „zelenih“! Teren ne služi za zarastanje ratnih rana!

od strane | apr 24, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Panatinaikos optužio čelnike Evrolige da je prvi meč protiv Makabija namešten.

Režirali su košarkaši Makabija veliko iznenađenje u „OAKA Areni“ pošto su na startu četvrtfinala Evrolige došli do brejka protiv Panatinaikosa. Izraelci su bili mirniji u dramatičnoj završnici koju je velikom greškom krunisao Kostas Slukas i poklonio pobedu rivalima iz Tel Aviva. 

Odmah nakon utakmice veliku prašinu digao je Ergin Ataman vidno nezadovoljan suđenjem, a uz trenera stala je i uprava „zelenih“. Panatinaikos je već danas objavio saopštenje u kom jasno kritikuju odluke sudijske trojke. 

“Nažalost ponovo smo u najkritičnijem trenutku sezone posle velikih napora koje smo kao klub uložili d bi se vratili na najviše stepenice (uspeha) bili svedoci grube operacije koja je preuzeta iz sećanja “masakara” koje smo preživeli tokom dana Đordija Bertomeua.

Ne želimo da verujemo da tragične stvari koje se dešavanju širom sveta i koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu da utiču na profesionalnu košarku.

Ipak, nažalost, jučerašnje eklatantne greške ne dozvoljavaju nam da mislimo da je po sredi neki drugi razlog.

Ανακοίνωση ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, φτάνοντας στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν στην Ευρωλίγκα και έχοντας κάνει ως Παναθηναϊκός μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε στα υψηλότερα σκαλοπάτια, γίναμε μάρτυρες μιας «καταδρομικής επιχείρησης» βγαλμένης… pic.twitter.com/UT9btlgDgp

— Panathinaikos BC (@paobcgr) April 24, 2024

Polje sporta nikada ne treba da se bude korišćeno kako bi se zalečile rane i situacije kroz koje ljudi prolazi, i košarka bi uvek trebalo da ostane podalje od takvih stvari.

Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine, već kroz čitavu istoriju koliko voli košarku i da posluje sa napretkom sporta na umu. Kao što je i dokazao da kada igra uz znoj svojih sportista, podržan emocijom miliona fanova, uz novac koji investira i ogroman napor koji ulaže da ustane, da se bori do samog kraja ne uzimajući u obzir posledice.

Panatinaikos ima istoriju dugu 116 godina, možda dužu i od nekih država. Konačlno pokažite poštovanje i prestanite da potcenjujete produkt”, piše u saopštenju.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs