Šokantno! Putin ovo nije očekivao! Zelenski ostavio Rusiju u čudu: Rusima ćemo predstaviti…

od strane | apr 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prvi put je spomenuo mogućnost da Rusija učestvuje u razgovorima o „mirovnom planu“ za rešavanje situacije u Ukrajini, ali tek nakon što taj plan bude odobren na konferenciji u Švajcarskoj.

– Mi ćemo pripremiti plan i ja mislim da će neke tačke biti gotove i da ćesadržati konkretne detalje o tome šta treba da se uradi već na prvom sastanku. A nakon toga ćemo pripremiti sveobuhvatan plan i, naravno, neki pregovarači će ga (plan) predstaviti ruskim predstavnicima, ali tek nakon što formiramo zajedničko mišljenje – rekao je Zelenski u intervjuu za nemački list „Bild“.

On je ponovio pređašnji stav da veruje da „nije potrebno“ prisustvo Rusije na predstojećoj mirovnoj konferenciji u Švajcarskoj.

Podsećamo, Švajcarska će u junu biti domaćin mirovne konferencije o Ukrajini, koja će biti održana u blizini grada Lucerna. Rusija neće biti prisutna na događaju. Portparol ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov ranije je rekao za Sputnjik da Švajcarska nije poslala Rusiji poziv za učešće na samitu o Ukrajini, ali da Moskva u svakom slučaju neće učestvovati.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske, na mirovnu konferenciju će biti pozvano oko 120 zemalja na nivou lidera država i vlada.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali da je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

sledeća vest

TV

Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji „Rat uživo“ govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs