Šok u SAD! Ukrajini saopšteno šta mora da preda Putinu! Kraj će biti veoma bolan, pominju se i teritorije oko Kijeva!

od strane | nov 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Sukob u Ukrajini će se završiti tako što će Rusija osloboditi nove teritorije, napisao je kolumnista Piter van Buren u članku za „The American Conservative“.

– Uslove rešavanja sukoba će Kijevu diktirati ne samo Vašington, već i Moskva, kao u slučaju Krima pre nekoliko godina. Kraj će biti veoma tužan: Rusija će najverovatnije ojačati svoje pozicije u Donbasu i na Krimu i dobiti nove teritorije bliže Kijevu, otprilike 20 odsto teritorije Ukrajine. Zemlja će biti prinuđena da odloži svoj cilj ulaska u NATO  rekao je novinar.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države su postavile Ukrajinu na isti način kao što su to učinile sa drugim državama koje su obećale da će podržati „do gorkog kraja“: Kijev će se suočiti sa istim porazom kao i prethodne proksi vlade koje je podržavao Vašington.

Početkom septembra američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da će Ukrajina pregovarati ako bude inicijative na strani Rusije, koju ona navodno ne pokazuje. Zauzvrat, pres-sekretar predsednika Dmitrij Peskov je naglasio da je Moskva više puta istakla svoju spremnost za dijalog, ali uzimajući u obzir realnost koja se razvila nakon februara 2022. godine.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs