Šok! Putinova zakletva Siju digla uzbunu na Zapadu! Istorijsko obećanje ruskog lidera može značiti samo jedno!

od strane | okt 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Čuveni ekonomista Mihail Hazin ima iznenađujuće pozitivnu ocenu dešavanja u Rusiji, kako na međunarodnoj političkoj sceni tako i unutar zemlje.

Obično je specijalista veoma škrt sa optimističnim prognozama. Više voli da govori o izdaji elita, uglavnom liberalnog krila, i potrebi kadrovske čistke.

Hazin ni danas ne povlači svoje reči, nastavljajući da stigmatizuje predsednicu Centralne banke Rusije, Elviru Nabiulinu i ministra finansija Antona Siluanova.

Međutim, pre neki dan je ekonomista izneo 20 teza koje opisuju najvažnije geopolitičke događaje poslednjih dana i blisku budućnost. I tu ima dosta pozitivnih momenata a prenećemo samu suštinu.

– Sa osećanjem dubokog zadovoljstva konstatujem da će ono što smo obećali, naime da će operacija likvidacije Izraela i shodno tome, preraspodela raznih vrsta imovine početi – dogodilo se. Ali ključni događaj je, naravno Putinova poseta Pekingu. Svi razumemo šta je kineski protokol i razumemo da su Putina primili kao kralja – napominje Hazin.

Suština Hazinovog izlaganja leži u činjenici da je forum „Jedan pojas – jedan put” pokazao učešće oko 150 svetskih sila, uključujući i Rusiju, u ovaj projekat. I ova činjenica govori sama za sebe.

Zbog svega što se događa SAD se suštinski vraćaju Monroovoj doktrini, tvrdi ekspert. Pošto su preuzeli punu kontrolu nad Zapadnom Evropom, sada žele da je odseku od resursa Istoka kako bi sprečili smanjenje cena nafte za svoje „partnere“.

Osim toga, Vašington nije odustao od ideje o potpunom slamanju jugoistočne Azije, lišavajući Peking uticaja. A to bi moglo dovesti do još jednog oružanog sukoba na planeti.

– Ako Kina mora da se bori sa Sjedinjenim Državama, potrebna joj je jaka pozadina a to je Rusija. Kina traži od Rusije ideološku podršku i garancije da Rusija neće odustati. Putin je dao Kini garanciju da je Rusija neće napustiti. Rusija je spremna da pruži teoretsku pomoć Kini. Kina ima veću potrebu za saradnjom od Rusije a Putin je od Kine dobio sve što je mogao – kaže Hazin.

Poenta je, objasnio je ekonomista, da je Moskva kao rezultat bilateralnih pregovora dobila veoma specifičan „evroazijski komad“.

Velika je verovatnoća da će novo udruženje uključiti Tursku, Iran, zemlje postsovjetskog prostora, arapski svet i istočnu Evropu. I najverovatnije će to dovesti do pojave evroazijske valutne zone, nezavisne od dolara i evra.

Stoga, zaključio je Hazin, Rusija se suočava i sa lokalnom i globalnom svetlom budućnošću.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs