Smrt Ukrajine će biti bedna! Obaveštajac otkrio kakvu odluku donosi Rusija: Plan „B“ ne postoji…

od strane | apr 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rešenje sukoba u Ukrajini odvijaće se pod uslovima Rusije, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

– Sukob će se završiti samo onda kada to poželi Rusija. Ona je jedina koja ima glas koji je važan – rekao je on u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue Works“.

Prema rečima bivšeg obaveštajca, kijevski režim sada može da se preda i time spase živote i sačuva infrastrukturu. Istovremeno je upozorio da ne postoji nikakav plan B za Ukrajinu, pošto NATO nikada neće tamo poslati svoje trupe.

Riter je objasnio da će Alijansi biti potrebno nekoliko meseci da prebaci jednu brigadu, ali da će ona biti potpuno uništena za nedelju dana.

– Ukrajina će umreti bednom smrću zahvaljujući Zapadu – zaključio je on.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga zemlje izjavio da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, od čega više od 1.200 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila. Ministar je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da ih potiskuje ka zapadu.
 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs