Širi se imperija

od strane | jul 14, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Presolonaslednik Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman, rešen je da kupi Olimpik Marsej.

Kupuju klubovi iz Saudijske Arabije najveće fudbalske zvezde, a Saudijska Arabija uskoro bi mogla da kupi jedan od najvećih klubova sveta – Olimpik Marsej. 

Pre nekoliko dana potvrđena je informacija da je PIF – Državni fond Saudijske Arabije za javna ulaganja u svetu, rešen da kupi klub u Evropi. Ime nije bilo poznato, licitacije su počele, a posle par dana većanja objavljeno je da su Saudijci rešili da „pazare“ velikana sa Velodroma. 

Mohamed bin Salman, prestolonaslednik Saudijske Arabije, koji je pre godinu dana kupio Njukas želeo je da proširi svoju fudbalsku imperiju. Pre nekoliko meseci pokušavao je da kupi Mančester junajted, nije uspeo, zbog čega se okrenuo drugom rešenju. 

Olimpik Marsej već dugo godina ne uspeva da se umeša u borbu za titulu, situacija u klubu nije sjajna što su Saudijci uspeli da iskoriste. Između ostalog, izbor je pao na Olimpik zbog činjenice da u Marseju živi „arapski svet“. Mohamed bin Salman i njegovi pomoćnici otvorili su pregovore sa američkim biznismenom Frenkom Mekkortom oko preuzimanja kluba i očekuje se da čitav posao bude rešen u narednim danima. 

Jedina nepoznanica je koliko će Mohamed bin Salman morati da izdvoji za kupovinu Olimpika iz Marseja…

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs