Sin koji je izbo roditelje više puta kršio zabranu prilaska: Stanje u porodici ocenjeno kao visoko rizično

od strane | maj 27, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Đ. J. (25) iz Bogatića koji je noćas nožem ranio oca D .J. i majku B. J. zadržan je u policijskom pritvoru i biće priveden višem javnom tužiocu sa krivičnom prijavom za teško ubistvo u pokušaju.

O motivima napada se još samo nagađa, a upućeni u slučaj smatraju da je posledica narušenih porodičnih odnosa o čemu nadležni organi znaju već izvesno vreme.

Jesenas je otac prvi put podneo prijavu policiji protiv sina, a drugi put u januaru ove godine zbog ponavaljanja svađa, prepiranja i psihičkog maltretiranja. Fizičkog nasilja nije bilo. Obe prijave su tretirane kao nasilje u porodici, pa su reagovale socijalne službe, čija je procena bila da je stanje u porodici visoko rizično – otkriva izvor Telegrafa.

Slučaj je razmatran na grupi pri javnom tužilaštvu za koordinaciju nasilja, a porodici je stavljena pod nadzor i praćenje.

Sa mladićem i roditeljima je obavljeno više razgovora. Procena je bila da mladić treba da bude upućen na lečenje, što su roditelji odbijali, nadajući se da će da bude bolje. Iz tog razloga nisu pristajali

ni na pokretanje krivičnog postupka protiv sina – navodi izvor.

Od kada mu je izrečena mera zabrane prilaska, Đ. J. je živeo kod babe i dede.

Navodno je tu zabranu kršio i više puta odlazio kod roditelja, a noćas je u kuću u kojoj oni žive otišao sa nožem u ruci.

Oboje imaju ubodne rane po telu koje su kvalifikovane kao teške povrede i hospitalizovani su u šabačkoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, oni nisu životno ugroženi.

sledeća vest

TV

Live TV

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom!

Nedavno glasanje o Rezoluciji u Srebrenici bilo je vrlo tesno. Ako se saberu oni koji su bili uzdržani, brojke idu u drugom smeru. Predsednik Vučić postavio je pitanje kome je potrebna ova rezolucija i zašto o njoj govorimo baš sada, međutim, odgovore nije dobio. Na ovu temu u emisiji „Info dan“ govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Aleksandar Jerković iz pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“ i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs