Sferopulos prvi put u „Pioniru“! Znam da možemo još bolje

od strane | nov 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos istakao je da su košarkaši imali profesionalan odnos i da su zasluženo slavili protiv Barana.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Mornar rezultatom 95:75 (29:17, 23:22, 26:21, 17:15) u meču osmog meča regionalne ABA lige.

– Danas smo imali profesionalan odnos kako bismo pobedili, ali sa druge strane smo imali šansu da rotiramo sve igrače, svi su mogli da igraju. Još jedna stvar, hteli smo da stavimo Marka Simonovića posle povrede i bolesti. Dugo nije bio tu. Uspeli smo u tome. Bila je to utakmica gde smo dobro igrali od početka do kraja, bili smo fokusirani, ima par stvari koje možemo da unapredimo. Zadovoljan sam zbog igrača, imali su svi svoj doprinos, došli su da igraju.

Foto: aba liga

 

Odgovorio je grčki strateg na pitanje novinara koliko može Zvezda bolje od ovoga:

– Pre svega znam da možemo bolje od ovoga. Ovako radimo. Imamo momenata kada nam timska odbrana nije dobra. Sigurno to možemo da popravimo. Naš napad, vidite da imamo talenat, dosta otvorenih šuteva, neke pogađamo, neke ne, ali imamo dosta asistencija. Igramo dobro u napadu. Za mene je ključ popravka igre jeste da unapredimo defanzivu.

Prokomentarisao je Sferopulos i povređene igrače:

– Hanga je dobio dozvolu kluba da ode kod ličnog doktora. Čujemo se sa njim. Komuniciramo sa njim i imaćemo evaluaciju, videćemo da izvučemo najbolje iz toga. Ne znamo kada će se vratiti. Doktori su sa njim. Oni će odlučiti kada će moći da igra. Što se tiče Lazića, on je počeo sa treninzima bez kontakta, ali je prerano reći kada će se vratiti. Ono što on ima, treba da igra i sa kontaktom. Ako sve bude išlo kako treba, biće to kratak period vremena. Što se tiče Šabaza, on ima posebnu masku, čekamo da bude spremna, ima i dalje otok. Moramo da sačekamo da trenira sa kontaktom. Gledamo ga iz dana u dan. Ne zna se kada će se vratiti. I dalje ne trenira sa timom.

Foto: Starsportphoto

 

Prvi put je Sferopulos u „Pioniru“ sedeo na klupi kao trener Zvezde.

– Pre svega sam srećan što sam u Pioniru. Ovo mi je prvi meč sa Zvezdom u Pioniru. Ovde sam igrao toliko mečeva sa druge strane. Atmosfera je dobra, podržava se domaći tim, važno je da su navijači sa nama. Kada budemo imali važnije utakmice, dvorana će biti puna i podržati nas.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs