Sanja Vučić pati od neizlečive bolesti: Pevačica otkrila kroz kakav pakao je prošla pre nego što je dobila tačnu dijagnozu

od strane | jan 3, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Sanja Vučić je otvoreno i bez dlake na jeziku progovorila o zdravstvenim problemima i otkrila šta je sve preživela dok nije pronašla pravi uzrok njenih problema.

Kako je pevačica otkrila, prvo su joj lekari ustanovili pogrešnu dijagnozu i prepisali joj pogrešne lekove.

– Bila sam kod psihijatra i mislila sam da je to neki vid depresije, što doktorka meni jeste na kraju dijagnostikovala – kazala je Sanja Vučić, pa nastavila:

– To, naravno, nije bilo tačno. Prepisala mi je antidepresive, što ja, naravno, nisam pila – dodala je nekadašnja članica grupe „Hurricane“.

– Ovo je razlog zašto uvek u intervjuima volim da pomenem svoj problem sa štitnom žlezdom, jer ja u tom periodu nisam mogla da prepoznam svoje simptome. Nisam znala da to postoji uopšte – rekla je Sanja za „Unu“ i dala savet svim ženama da redovno odlaze na preglede.

– Žene znaju same sebi da postavljaju dijagnozu. Mnogo će im biti lepši kvalitet života, samo da odu i izvade krv, antitela i vitamin D – zaključila je Vučićeva.

Foto: Zoran Sinko

 

Sanja je otkrila još i kako se bori, ali i oseća sa Hašimotom, koji je inače neizlečiv.

– Žao mi je što se Hašimoto predstavlja kao bauk, a u stvari je stanje sa kojim se može sasvim dobro živeti. Najneprijatnija je, u stvari, činjenica da morate da uzimate terapiju dok ste živi, ali ako ljudi svakog jutra piju kafu, zašto ja pola sata pre doručka ne bih popila jednu tableticu? Jednostavnije rečeno, kad doživite stres ili se duže vreme nervirate, a moguće je i da imunitet „zabaguje“, u telu počnu da se stvaraju antitela koja štitnu žlezdu doživljavaju kao neprijatelja. Ta „vojska antitela“ pokušava da je uništi, nesvesna da je reč o vitalnom delu organizma. Kad je znatnije ugroze, ona prestane da luči hormone, pa hipofiza upozorava organizam da nešto nije u redu. Već stvorena antitela ne mogu da nestanu, ali možete da ih smanjite tako što pijete hormone koje bi, da je sve u redu, proizvodila štitna žlezda. Upravo zato govorimo o neizlečivom stanju – kazala je Sanja jednom prilikom.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs