„Sačekaću te sa drugarima i izbosti nožem“! Majka dečaka kome je drug pretio smrću: „Zaleteo se ka njemu i psovao mu oca i majku“

od strane | jan 22, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Majka učenika, koji pohađa nastavu u istom odeljenju sa učenikom osmog razreda Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ u Subotici, a koji je, kako tvrde roditelji, uputio pretnje vršnjacima i nastavnicima, kaže da „njenog sina napada tri godine“.

– Verujte, sve smo pokušali, i razgovore sa psihologom, s njim, njegovom majkom… Na sve solucije smo pristajali. Znamo da dečak nije dobro, ima probleme, to niko ne spori, ali to nikome ne daje za pravo da nekome preti, da udara i malretira nekoga, pogotovo su pretnje nožem bile strašne. Moje dete je prvi put napao u petom razredu, fizički u učinioci. Hteo je da odbrani drugaricu kojoj je taj dečak zavrnuo ruku i rekao mu je samo : „Molim te, ostavi je na miru“, ali on je nasrnuo na njega, zaleteo se, a moje dete se odbranilo tako što ga je oborio na zemlju. Pred drugom decom je mom sinu rekao : „Sačekamo ćemo te ja i moji drugari i izbošćemo te nožem!“ Svi su bili u uplašeni – tvrdi majka.

Sa sinom je otišla kod psihologa i direktora i prijavila incident, a kako je bio pomenut nož, sve je prijavljeno i policiji.

– Ne možemo znati da li je ozbiljno mislio ili je to rekao u afektu. U školi sam zahtevala da se to dete makar prebaci u drugo odeljenje, drugu smenu, bilo šta da urade, ali odgovor je uvek bio da ne mogu to da urade, već će malo više da obrate pažnju na njega. Agonija se ponavljala periodično, jednom u pola godine. Recimo, na kraju sedmog razreda to dete je prišlo mom sinu na hodniku, zaleteo se i psovao mu je majku i oca…Deca su nam ispričala da moje dete njega ni u jednom trenutku udario, već se branio odgurujući ga, a ostala deca su ga udaljila. Zaletao se na njega kao da će da ga gurne sa stepenica. Dok je moje dete silazilo niz stepenice gađao ga je školskim rancem – kaže sagovornica za Blic.

Foto: Printscreen You Tube

Osnovna škola „Sečenji Ištvan“

Nakon toga su organizovani razgovori sa majkom dečaka jednom nedeljno u školi s ciljem da se deca pomire.

– Kako svom detetu da objasnim da se ponaša prema njemu kao prema dobrom drugaru ako mu on to sve radi? Konstantno smo u strahu šta će uraditi ako ga vidi negde na ulici. Sada se obrušio na sve – kaže majka učenika „Sečenji Ištvan“.

Pretio da će pobiti ceo razred

Podsetimo, učenik osmog razreda Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ u Subotici „pretio je da će pobiti ceo razred, razrednog starešinu i nastavnicu hemije“, tvrde roditelji dece koja pohađaju ovu školu.

Pojedini roditelji kažu da su pretnje upućene samo nastavnici hemije, dok većina stoji iza informacije da je pomenuo i vršnjake i druge nastavnike.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs