Rusija svom silom napala Ukrajinu! Eksplozije, uzbuna širom zemlje! Ukrajinci trpe velike gubitke, evo šta Rusi rade avijaciji!

od strane | jan 13, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 689. dan

Veliki gubici

Jedinice ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva trpe velike gubitke, a ostatke avijacije uništavaju ruski avioni ranog upozorenja A-50U (AVACS), piše Military Watch Magazine.

„Kinžali“ kidaju, eksplozije i uzbuna širom Ukrajine!

Eksplozije su se dogodile u Kremenčugu, Poltavska oblast Ukrajine, javila je na svom Telegram kanalu ukrajinska TV „5.ua“ .

„Protivvazdušna odbrana radi“, dodaje se u objavi.

Eksplozije su se dogodile i u Kropivnjickom (stari naziv Kirovograd) i Dnjepropetrovsku, preciziraju ukrajinski mediji. Kasnije su se u gradovima čule ponovljene eksplozije.

U isto vreme, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je izvestio je o eksplozijama i operacijama PVO u okolini Kijeva koji je, kako javljaju mediji, napadnut hipersoničnim raketama „kinžal“.

Pred toga, mediji su izveštavali o eksplozijama u Sumskoj oblasti i u Hersonu, koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine. Prema onlajn mapi ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju, alarm za vazdušnu uzbunu zvoni širom Ukrajine.

Ukrajinski mediji navode da su Oružane snage Rusije u napad, koji je počeo oko 6 sati ujutru po lokalnom vremenu, poslale ukupno 12 strateških bombardera, pet Mig-31K i veliki broj „suhoja“ Su-34. dok su balističke rakete ispaljene sa Krima.

Strana navodi da su prvo lansirane krstareće rakete koje su probile odbranu i da su zatim ispaljeni „kinžali“.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs