Rusi zarobili ukrajinskog vojnika, njegove reči ih šokirale! Predao se i odlučio da progovori istinu: Da li ste znali…

od strane | apr 27, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajinski vojnik koji se predao kod Rabotina u Zaporoškoj oblasti rekao je za RIA Novosti da samo mali broj mladih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine učestvuje u izvršavanju zadataka na liniji fronta, ostatak vojnika je stariji od 50 godina, a ti stari vojnici često odbijaju da prate naređenja na liniji fronta.

– Od 23 osobe, deset je bilo starijih od 50 godina, bilo je vrlo malo mladih, možda je bilo jedno ili dvoje ljudi, i svi su odbili da izvrše zadatak, niko nije hteo da izađe, jer svi nekako žele da žive – rekao je zarobljeni borac Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinski oficiri su prisutni samo u fazi davanja zadataka, bez pružanja neophodne podrške i usmeravanja tokom samog izvršenja zadatka, što postavlja pitanja o efikasnosti vojnog rukovođenja i komandovanja, smatra zarobljeni ukrajinski militant.

– Nismo baš komunicirali sa komandantom. Oficiri su dolazili samo kada su određivali ko će s kim ići na liniju fronta – i to je sve, komunicirali smo jedni sa drugima. Komandanti su bili odvojeni, tamo negde posebno, kada sam izašao na zadatak, sa mnom nije bilo oficira – rekao je ukrajinski vojnik koji se predao.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs