RUSI UZVRAĆAJU UDARAC U ZAPOROŽJU, ŽESTOKI UDARI NA UKRAJINSKE POLOŽAJE! Pogođena kritična infrastruktura u Lavovu! Reznikov otkrio kada stiže F-16!

od strane | jun 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

ŠTA ĆE OSTATI OD UKRAJINE?! RUSI SLAMAJU KONTRAOFANZIVU, PANIKA U SAD! Američki biznismen saopštio građanima tešku istinu!

FSB priveo ukrajinskog špijuna

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u Naljčiku u Kabardino-Balkarskoj Republici privela 44-godišnjeg ukrajinskog državljanina, koji je odavao poverljive podatke vojnog karaktera stranoj specijalnoj službi.

FSB ističe da je privedeno lice delovalo po zadatku Službe bezbednosti Ukrajine, sakupljalo i odavalo stranoj specijalnoj službi poverljive vojne podatke u cilju njihovog korišćenja protiv bezbednosti Rusije u uslovima sprovođenja specijalne vojne operacije.

Protiv privedenog lica pokrenut je krivični postupak i preti mu do 20 godina zatvora.
 

DOKLE OVO IDE?! ZAPAD REŠEN DA SLOMI RUSIJU, ZELENSKOM STIŽE OGROMNA POMOĆ! Blumberg otkrio neverovatne detalje novog paketa za Kijev!

Ruski „Aligatori“ prave pakao oklopnim vozilima ukrajinskih snaga

Posada izviđačko-jurišnog helikoptera Ka-52 „Aligator“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, uočivši napredovanje oklopnog transportera Oružanih snaga Ukrajine, uništila je oklopni transporter zajedno sa posadom u južnodonjeckom pravcu, preciznim udarom iz vođene rakete „Vihr“.
 

KAKO ĆE RUSI REAGOVATI NA OVO? ZELENSKI PROGOVORIO O ISHODU NAPADA U ZAPOROŽJU! Predsednik Ukrajine uputio jasne pretnje Moskvi! „Ta zla država…“

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog instituta za proučavanje rata

▪️ Ukrajinske snage nastavile su kontraofanzivne operacije u najmanje 3 pravca .

▪️ Ruske trupe izvele su napade dronovima i raketama na jug Ukrajine.

▪️ Američki proizvođač odbrane Lokid Martin nagovestio je da je spreman da pomogne Ukrajini da pilotira i održava borbene avione F-16 ako države NATO pristanu da ih pošalju u Ukrajinu.

▪️ Ruske trupe su postigle uspeh u rejonu Kupjanska i nastavile jurišne operacije duž linije Svatovo-Kremena.

▪️ Ukrajinske trupe nastavile su kontraofanzivne operacije, dok su ruske trupe izvele ograničene kopnene napade kod Bahmuta.

▪️ Ukrajinske snage izvele su ograničene kopnene napade u zapadnom delu Zaporoške oblasti.

RUSI, SPREMITE SE! UKRAJINCI NAJAVLJUJU NAJVEĆI UDARAC DO SADA! Kijev zatečen žestokom odbranom ruskih snaga, kreću na sve ili ništa!

Vazdušni napadi širom Ukrajine, pogođena kritična infrastruktura

Rusija je preko noći izvršila vazdušne napade na Kijev i ukrajinske gradove na istoku i zapadu zemlje, a prema preliminarnim izveštajima, nema povređenih.

Vojna uprava Lavova, grada od oko 700.000 stanovnika, koji se nalazi na oko 70 kilometara od granice sa Poljskom, saopštila je da je Rusija pogodila kritičnu infrastrukturu, što je izazvalo požar.

Vojna komanda je saopštila da je Rusija lansirala sedam raketa u napadu na Zaporožje, prema preliminarnim podacima.

Vojna uprava Kijeva saopštila je da je protivvazdušna odbrana u gradu bila angažovana na odbijanju ruskog napada dronovima na prestonicu i region, preneo je Rojters.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je, da je prema preliminarnim informacijama, ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 28 od 30 bespilotnih letelica „šahid“ iranske proizvodnje.

Posledice noćnog udara u Zaporožju

Ruska vojska je večeras izvršila udar na objekte koje su ukrajinske snage koristile za vođenje rata, kao i na skladišta opreme i municije, izjavio je član ruske administracije zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Prema izveštajima ukrajinskih vlasti, udar (najmanje sedam pristiglih projektila) je izvršen na
„ sisteme komunikacija, poljoprivrednu opremu, kao i na popularno mesto za rekreaciju.“

Kijev pregovara sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja u Ukrajini

Zamenik ukrajinskog ministra za stratešku industriju Sergej Bojev izjavio je da je Kijev u pregovorima sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja na tlu Ukrajine, kao i da bi ukrajinske vlasti sa proizvođačima mogle da potpišu ugovore u narednim mesecima.

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, u toku su pregovori sa proizvođačima iz Nemačke, Italije i Francuske o tome da kompanije započnu proizvodnju u samoj Ukrajini.

– Mi smo u veoma detaljnim razgovorima sa njima. I sigurni smo da ćemo ugovore potpisati u narednih nekoliko meseci – rekao je Bojev za Rojters na marginama Pariskog aero-mitinga.

Naveo je da je posebno razgovarao sa proizvođačima dronova, od velikih međunarodnih kompanija, pa sve do malih dobavljača.

– Razgovaramo o različitim nivoima saradnje, a neke od kompanija kažu da su spremne da dođu i investiraju i proizvode dronove – rekao je Bojev.

On je dodao da će odvraćanje agresije u budućnosti zahtevati snažnu odbrambenu industriju u Ukrajini i jake ukrajinske oružane snage.

– Zato smatramo da je od suštinskog značaja dolazak međunarodnih partnera u Ukrajinu, uspostavljanje proizvodnje i uključivanje Ukrajine u bezbednosni okvir slobodnog sveta – rekao je Bojev.

Ukrajina će dobiti borbene avione F-16 najkasnije oko Nove godine

Ukrajina će dobiti borbene avione F-16 najkasnije oko Nove godine, saopštio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov

Reuters/Pixabay

– To će biti simbolično. Prošle godine za Božić i Novu godinu snimio sam obraćanje Deda Mrazu u kojem sam zatražio pomoć za deci Ukrajine, kako bi mogla da uče, idu u škole i vrtiće. Od Deda Mraza sam tražio određene stvari: artiljeriju, granate, tenkove, itd – rekao je Reznikov.

Blinken: Kina je uverila SAD da neće slati smrtonosnu tehnologiju Rusiji

Kina je uverila da nije i da neće poslati smrtonosnu tehnologiju Rusiji, ali su Sjedinjene Države i dalje zabrinute da bi kineske kompanije to mogle da urade, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

AP/Tanjug

– Ono oko čega smo stalno zabrinuti su kineske kompanije koje mogu Rusiji da obezbede tehnologiju koju ona koristi za agresiju na Ukrajinu. Zamolili smo kinesku vladu da pazi na takve aktivnosti – rekao je Blinken.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs