REAL VODI! Vinisijusova „bomba“ pocepala mrežu Sitija! (VIDEO)

od strane | maj 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Odluka o plasmanu u finale pašće na Ostrvu! Fudbaleri Reala i Mančester sitija odigrali su večeras u Madridu 1:1 (1:0) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, pa će u revanšu na „Itihadu“ (17. maja) odlučiti ko će se u Istanbulu 10. juna boriti za titulu prvaka Evrope!

U glavnim ulogama našli su se strelci – Vinisijus Žunior i Kevin de Brujne. Brazilac je u 36. minutu „bombom“ sa oko 25 metara pocepao mrežu gostiju. Prethodno su fenomenalnu akciju odigrali Kamavinga i Modrić, a majstorija mladog asa „kraljevića“ bio je samo šlag na torti.

Siti je uspeo da izjednači u 67. minutu. Griliš je dobio loptu na levoj strani, pronašao Gundogana, on ostavio povratnu De Brujneu, koji je milimetarski preciznim udarcem sa 20 metara pogodio donji desni ugao gola domaćih.

Reuters

 

Mogli su „građani“ i ranije do pogotka, ali je sve njihove pokušaje sjajno sprečio golman Tibo Kurtoa. Bio je Belgijanac izuzetno raspoložen, a samo u prvom poluvremenu „skinuo“ je udarce Rodrija, De Brujnea i Holanda, koji se nije naigrao pored Realove odbrane. Pokazali su iskusni Španci da strelac 51 gola ove sezone ipak može potpuno da se neutrališe.

I dok je Mančester imao znatno veći posed lopte i više šuteva u okvir gola, Madriđani su opasno pretili iz kontranapada. Ipak, pohvale za dobru partiju zaslužuje i čuvar mreže „građana“ Ederson, jer je odlično reagovao kod opasnih pokušaja Benzeme i mladog Čuamenija.

Za razliku od minule sezone, kada je Siti bio poražen u Madridu sa 3:1, večeras je uspeo da odoli braniocu titule, pa će za osam dana pred svojim navijačima imati priliku da se bori za odlazak u finale. Istu želju ima i najtrofejniji evropski klub, koji je dosad osvojio čak 14. trofeja u najjačem klupskom takmičenju.

REAL MADRID – MANČESTER SITI 1:1 (1:0)

Strelac: Vinisijus (36) – De Brujne (67)

Stadion: „Santjago Bernabeu“

Sudija: Artur Dijas (Portugal)

Žuti kartoni: Kros, Anćeloti, Kamavinga (Real), Gundogan, Silva (Mančester siti)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Ridiger, Alaba, Kamavinga – Valverde, Kros (od 84. Čuameni), Modrić (od 87. Naćo) – Rodrigo (81. Asensio), Benzema, Vinisijus.

Trener: Karlo Anćeloti

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson – Voker, Stons, Dijas, Akandži – De Brujne, Gundogan, Rodri – Silva, Haland, Griliš.

Trener: Pep Gvardiola

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90. minut – Opalio je mladi Čuameni sa 20 metara, odlično je reagovao Ederson.

88. minut – Miran finiš utakmice. Anćeloti je dosad napravio tri izmene, Gvardiola još nijednu.

Tanjug/AP

Tibo Kurtoa imao nekoliko odličnih odbrana

78. minut – Mogao je domaćin do novog vođstva. Kros je izveo slobodan udarac, Benzema je na drugoj stativi pokušao glavom, ali Ederson je bio na pravom mestu.

68. minut – Odmah posle izjednačenja trener Madriđana, Karlo Anćeloti, dobio je žuti karton zbog prigovora.

Foto: Reuters


Pogledaj galeriju

67. minut – GOOOOL! Pogodio je Siti. Prelep pogodak Kevina de Brujnea. Gundogan je vratio povratnu belgijskom asu, a on milimetarski precizan sa 20 metara pogodio donji desni ugao gola Kurtoe.

59. minut – Oslobodili su se „kraljevići“ pritiska gostiju. Izveli su dva kornera zaredom, a potom je Valverde pokušao sa distance, ali je lopta otišla iznad prečke.

52. minut – Uzvraćaju „građani“! Asistencija Bernarda Silve, ušao je De Brujne u šesnaesterac, šutirao iskosa s desne strane, ali raspoloženi Kurtoa je „spustio rampu“.

Reuters

 

50. minut – Kakva šansa za Benzemu! Prelepu akciju odigrali su domaći igrači, učestvovali su Vinisijus, Karvahal i Benzema, ali je Stons u poslednjem trenutku uspeo da izblokira udarac francuskog napadača.

46. minut – počelo je drugo poluvreme u Madridu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut – Nervozni su fudbaleri Mančester sitija posle primljenog gola. Pokoškali su se Griliš i Karvahal.

36. minut – GOOOOOL! Kakva „bomba“ Vinisijusa. Akcija Modrića i Kamavinge, koju je brazilski as fenomenalno završio, prelepim udarcem sa oko 25 metara!

31. minut – Miran period utakmice. „Građani“ imaju posed lopte od čak 72 posto i četiri šuta u okvir gola, ali i dalje je 0:0.

25. minut – Najbolja prilika za Madriđane. Stons je bio neoprezan, Vinisijus mu je uzeo loptu i pokušao da asistira Benzemi u petercu, ali je u poslednjem trenutku sjajno reagovao Dijas.

18. minut – Real se definitivno opredelio za kontre. Probao je Rodrigo da pronađe Benzemu, ali je golman Ederson na vreme istrčao i sprečio opasnost za Siti. 

16. minut – Novi pokušaj Holanda, ovoga puta je tukao glavom, ali opet je čuvar mreže Madriđana bio na mestu.

Reuters

 

15. minut – Evo ga i Holand. Kombinacija sa De Brujneom i slab šut norveškog napadača, koji je Kurtoa ponovo ukrotio. Već treća odbrana golmana Reala.

14. minut – Nova odbrana Kurtoe. Sada je Rodri lukavo šutirao sa skoro 35 metara, ali je Belgijanac uspeo loptu da skrene u korner.

8. minut – Veći posed lopte ima Mančester. Napad je organizovao Kevin de Brujne, koji je posle kombinacije sa Bernardom Silvom šutirao sa nekih 20 metara, ali je Tibo Kurtoa bio siguran.

Reuters

 

4. minut – Odličan kontranapad organizovao je Real, prošao je Vinisijus po levoj strani, pokušao da pronađe Benzemu u kaznenom prostoru, ali je odbrana Sitija dobro reagovala. 

1. minut – Počela je utakmica u Madridu.

20.58 – Kladionice su označili „građane“ kao favorita. Kvota da će slaviti Mančester siti je 2,30, dok na Real iznosi 3,22.

20.41 – Kormilar Madriđana, Karlo Anćeloti (63), četiri puta je slavio u Ligi šampiona u trenerskoj karijeri, a po dva pehara ima sa Milanom i Realom. Menadžer Sitija, Pep Gvardiola (52), osvojio je dosad dva trofeja namenjena prvaku Evrope i to oba sa Barselonom.

20.30 – Navijači Mančester sitija s razlogom najviše očekuju od gol-mašine Erlinga Holanda (22). Norvežanin je ove sezone dao čak 51 pogodak u svim takmičenjima, od čega je u Ligi šampiona na 12 utakmica precizan bio osam puta. S druge strane, Real živi od golova Karima Benzeme (35), koji je trenutno na koti od 29 pogodaka, ali samo četiri je Francuz ove sezone postigao u najjačem klupskom takmičenju.

20.25 – Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola: Nismo ovde zbog osvete, ali motiva nam neće nedostajati. Protiv Reala je uvek teško, oni u svakom momentu tačno znaju šta treba da rade. Ima klubova koji su ludi za Ligom šampiona, ulažu novac samo da bi stigli do titule prvaka Evrope, a onda obično izgube i ostaju bez ičega, jer Madriđani uvek pobeđuju.

Tanjug

Pep Gvardiola

20.19 – Trener Reala, Karlo Anćeloti: Ne spremamo se da samo zaustavimo Erlinga Holanda, već ceo njihov tim, koji izgleda moćno. Norvežanin je opasan, impresivan igrač, ali ne smemo da zaboravimo ostale. Imamo kvalitet da ostvarimo povoljan rezultat, a siguran sam da će konačna odluka o plasmanu u finale biti doneta u revanšu na Ostrvu.

Reuters

Karlo Anćeloti

20.14 – Klupa za rezerve mogla bi da bude adut engleskog tima, pošto menadžer Pep Gvardiola može da računa još i na Fodena, Alvareza, Mareza, Laportu, Filipsa… S druge strane, Karlo Anćeloti na raspolaganju ima rovitog Azara, kao i Naća, Asensija, Vaskeza, Čuamenija, Sebaljosa, Dijaza…

20.00 – Dobrodošli na blog posvećen meču Real Madrida i Mančester sitija u prvom polufinalu Lige šampiona.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs