RAT UŽIVO! Uzbuna! Rusi napreduju kod Harkova, Ukrajinci šalju pet od 10 brigada da brane Kijev!

od strane | maj 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 811. dan.

Nemci razočarani vojskom! Pripremaju stanovništvo za rat sa Moskvom! „Berliner Zeitung“ objavio datum kada sve počinje!

Birgade za odbranu Kijeva

Ukrajinska vojska namerava da pet od 10 brigada koje će uskoro biti formirane, uputi da brane Kijev s obzirom na napredovanje ruske vojske u Harkovskoj oblasti, piše „Politiko“.

Borci „Centra“ pronašli „Kraken“?

Borci ruske grupe „Centar“ tokom juriša na selo Tonenjko u DNR uništili su vozilo sa britanskim tablicama, a ukrajinski militanti, koji su se kretali vozilom, ranjeni su, rekao je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

Po njegovim rečima, u Tonenjkom je, između ostalih jedinica, mogao biti i nacionalistički diverzantski odred „Kraken“.

Putin će lično voditi rat protiv Zapada! Velike promene u samom vrhu ruske vojske usred krvavog sukoba

Uništavanje kod Časovog Jara

Sistemima „soncepjok“ uništena su uporišta ukrajinskih snaga u blizini Časovog Jara, oko kojeg se vode žestoke borbe.

Još 25 „vampira“ manje

Ruska PVO je tokom noći oborila 25 projektila „vampir“ iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Entoni Blinken sa Zelenskim

Američki državni sekretar Entoni Blinken stigao je u nenajavljenu posetu Kijevu, gde će se sastati sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

– Blinken je stigao u Kijev u nenajavljenu diplomatsku misiju da bi istakao privrženost administracije Džozefa Bajdena odbrani i bezbednosti Ukrajine – preneo je AP.

Kako je precezirao predstavnik Stejt departmenta Metju Miler, Blinken će se sastati i sa premijerom Denisom Šmigaljem i ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom. Oni će razmotriti situaciju na frontu, efikasnosti novog paketa pomoći i drugoročnim obavezama Vašingtona po pitanju podrške Kijevu.

Rusi izvode udare

Ruska vojska izvela je udare na vojni aerodrom i fabriku za remont ukrajinske vojne tehnike u gradu Umanj, Čerkaska oblast, kao i na položaje policije u Harkovu, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskih ilegalaca Sergej Lebedev.
 

sledeća vest

Zabava

Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Majska izložba pod sloganom „Geneza“ predstaviće radove umetnika primenjene umetnosti, koji su, kroz različite medije, prikazali svoj pogled na svet. Imajući u vidu da je prezentacija različitih disciplina prioritna, s obzirom na rasprostranjenost primenjene umetnosti u svakodnevnom životu (i kulturi generalno), ovogodišnju Majsku izložbu će posetioci moći da sagledaju kao celinu koja daje uvid u inovativne metode umetničkog delovanja u savremenom društvu.

Kultura

Najava 56. Majske izložbe „Geneza“

56. Majska izložba pod sloganom Geneza predstaviće radove umetnika primenjene umetnosti, koji su, kroz različite medije, prikazali svoj pogled na svet. Imajući u vidu da je prezentacija različitih disciplina prioritna, s obzirom na rasprostranjenost primenjene umetnosti u svakodnevnom životu (i kulturi generalno), ovogodišnju Majsku izložbu će posetioci moći da sagledaju kao celinu koja daje uvid u inovativne metode umetničkog delovanja u savremenom društvu.

JOŠ Zabava VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs