Raspad SAD! Misuri neće Bajdenu dozvoliti da se kandiduje za Belu kuću, ako Kolorado i Mejn ne povuku zabranu za Trampa!

od strane | jan 7, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Državni sekretar Misurija Džej Eškroft zapretio je da će ukloniti američkog predsednika Džoa Bajdena sa predizbora demokrata ukoliko Vrhovni sud ne vrati njegovog rivala Donalda Trampa na glasanje republikanaca u Koloradu i Mejnu.

Obe države ranije su donele odluku da Tramp ne može da učestvuje u republikanskim predizborima, koji određuju kandidata te stranke za predsedničke izbore u SA. Trampa je uložio žalbu na njihovu odluku Vrhovnom sudiu SAD.

– Ono što se dogodilo u Koloradu i Mejnu je sramota i podriva temelje naše republike. Iako očekujem da će Vrhovni sud to razmotriti, ako ne, državni sekretari će se umešati i obezbediti da se novi pravni standard za Trampa primenjuje podjednako Bajdenu – napisao je Eškroft na društvenoj mreži Ks (bivši Tviter).

Sudije u Koloradu i Mejnu razmatrale su osnove za uklanjanje bivšeg predsednika iz njegove navodne umešanosti u „pobunu“ – juriš na Kapitol 6. januara 2021. godine, u pokušaju da se poremeti saglasnost Kongresa za izbornu pobedu demokratskog rivala Bajdena.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs