Rashladite dom bez klima uređaja: 4 trika koja će vam olakšati vrele letnje dane

od strane | jul 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Određene biljke, jastuci od pravih materijala i još nekoliko drugih stvari, mogu vam pomoći tokom paklenih dana.

Kada nastupe velike vrućine, mnogi ljudi bez razmišljanja pribegavaju najpraktičnijem načinu rashlađivanja – paljenju klima uređaja.

Međutim, iako je to bez sumnje možda najbrži način, često nije i najzdraviji.

Ukoliko želite alternativne načine, možda će vam neki od ovih biti od koristi:

Zatvorite vrata 

Lakše je rashladiti jednu prostoriju, nego nekoliko u isto vreme. Pa samim tim, ukoliko boravite u toj jednoj prostoriji, dovoljno će biti da rashladite samo nju i to tako što ćete noću zatvoriti vrata od te sobe i dopustiti da uđe taj noćni vazduh, koji je i hladniji.

Potom ujutru, soba će vam biti duže rashlađena, a umesto klime, možete da uključite neki manji ventilator, sa kojim ćete održavati tu temperaturu. 

Foto: freepik

vrućina

Kućni aparati

Još jedna caka koju možete da primenite jeste da kućne aparate i rasvetu koristite što manje, s obzirom na to da njihov rad neminovno emituje toplotu. Sve što možete, koristite noću, kada je temperatura niža, makar za nekoliko stepeni.

Jastuci, pokrivači

Ne bi bilo loše da investirate u pokrivače i jastuke specijalnog materijala, koji vam zapravo daje osećaj hlađenja. U pitanju su jastuci od memorijske pene sa specijalnim gelom u sebi. Pored njih, možete se odlučiti i za one napravljene od heljde, uz dodatak lavande.

Osim što će vas prijatno hladiti, poboljšavaju kvalitet spavanja.

Biljke

Određene biljke poput Bendžamina, sobne palme i sanseverije ispuštaju vlagu u sobu, hlade vazduh, ali ga i ujedno prečiščavaju.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Sport

Fudbal

Vojvodini 1,2 miliona evra od Sergejevog transfera

Fudbalski klub Vojvodina zaradiće od transfera Sergeja Milinkovića Savića 1,2 miliona evra, saznaje Informer. Vezista je u klubu iz Novog Sada prošao sve mlađe kategorije, tako da Novosađanima sleduje tri odsto od svakog njegovog narednog transfera.

Opširnije

Izvor: Informer.rs