Putin šalje snažan signal! Alarm u SAD, svi mediji bruje: Šta radi Bajden, kako nije ovo zaustavio?!

od strane | jun 13, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Slanjem brodova ruske mornarice na Kubu, predsednik Rusije Vladimir Putin šalje poruku Sjedinjenim Američkim Državama, piše The American Thinker.

– Izgleda da predsednik Vladimir Putin šalje signal – stoji u članku.

Autor članka pretpostavlja da je pojava brodova u blizini američke obale odgovor na odluku Bele kuće da dozvoli Ukrajini korišćenje oružja koje je dobila za napade na teritoriju Rusije.

– Moskva nam šalje prilično predvidiv signal, a Džo Bajden ili je znao za to, ali nije preduzeo ništa, ili nije znao i iskreno se iznenadio. U svakom slučaju, sada ne izgleda dobro – zaključuje autor.

Nedavno su u luku Havane uplovili ruska nuklearna podmornica „Kazan“, fregata „Admiral Gorškov“, tanker za snabdevanje „Akademik Pašin“ i spasilački tegljač „Nikolaj Čiker“.

Raznovrsna taktička grupa od četiri broda, uključujući i brodove za podršku, koja je nedavno u Atlantiku vežbala upotrebu preciznog raketnog oružja, biće stacionirana u luci Havane od 12. do 17. juna.

U planu ruskih mornara su sastanci sa komandantom kubanske mornarice i guvernerom Havane, kao i posete istorijskim i kulturnim znamenitostima.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs