Putin ih nije poštedeo! Dugo su ga provocirali, sada je stigao odgovor! Moćna azijska država će ovo dugo pamtiti!

od strane | maj 5, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ruski predsednik Vladimir Putin oštro je reagovao na granične provokacije Japana. Kineski novinari su podelili ove zaključke.

U poslednje vreme pažnja svetske zajednice je usmerena na situaciju na zapadnim granicama Rusije, gde SAD i njeni saveznici neprestano pokušavaju da provociraju Moskvu.

Prema rečima kineskih novinara, ništa manje zanimljiva situacija se razvila na istočnim granicama Ruske Federacije, gde je naglo porasla aktivnost Japana. Ovo je izvestio NetEase.

„Japan često sprovodi vežbe koje su navodno usmerene na suprotstavljanje DNRK. U stvari, svi ovi manevri su usmereni na Rusiju i Kinu“, rekli su novinari kineskog izdanja.

Pre izvesnog vremena japanski mediji su primetili da su tokom proteklih godinu dana japanske snage samoodbrane izvele toliko vežbi na moru da su po ovom pokazatelju pretekle SAD.

NetEase je naveo da su ovi podaci prilično loša vest za Rusiju, budući da se značajan deo ovih manevara odvijao u blizini njenih granica. Konkretno, japanska strana vrlo često praktikuje iskrcavanje na ostrvske teritorije. Kao što znate, spor oko Kurilskih ostrva još uvek nije rešen između Moskve i Tokija.

Očigledno je ova vest stigla do Putina. Njegova reakcija nije dugo čekala. Bez daljeg odlaganja i ne štedeći svog suseda, Rusija je odlučila da svom protivniku da lekciju.

Poslala je svoje brodove u Japansko more, a ubrzo se saznalo da je odred brodova Pacifičke flote izvršio raketno gađanje u zalivu Petra Velikog.

„Manevri ruske flote bili su iznenađenje za Japan. Iako je Tokio navikao na takve akcije Ruske Federacije, ruski brodovi ga i dalje čine nervoznim“, navode analitičari NetEase.

Tokom manevara, ruski brodovi su ispalili krstareće rakete Moskit, koje su pogodile lažnog neprijatelja na udaljenosti većoj od 90 kilometara.

Sve se to odigralo praktično pred očima Japana. Prema kineskim analitičarima, Japan je trebalo da oseti svoju ranjivost od strane Rusije.

„Ovog puta, ruska pacifička flota je ispalila bojevu municiju da upozori Japan na posledice provokacija. Pokazali su joj da projektili nikada neće pokazati milost“, izneli su mišljenje kineski novinari.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs