Putin će ovo brutalno kazniti! Isplivale šokantne stvari o Ukrajini: Oni će sesti u avione i krenuti na Rusiju!

od strane | apr 20, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Kanadski i američki profesionalni piloti iz privatnih vojnih kompanija (PMC) mogu biti regrutovani za pilote lovaca F-16 u Ukrajini ako budu isporučeni, rekao je za RIA Novosti francuski ekspert za avijaciju i bivši pilot Siril de Latre.

Jedan broj zapadnih zemalja je obećao da će Kijevu isporučiti F-16, a ponovljena kašnjenja se objašnjavaju složenošću njihove pripreme i raspoređivanja, kao i potrebom da se obuči dovoljan broj pilota.

– Postoji prilika da se privuku obučeni piloti. Zapravo, u svetu postoje dve privatne kompanije: kanadski Top Aces i američki Draken International – vojne kompanije koje već imaju stoprocentno obučene pilote za F-16. U najgorem slučaju, ove dve privatne vojne kompanije mogle bi da zaključe ugovor za letenje ovim aviona u Ukrajini – rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, ima dosta problema sa obukom ukrajinskih pilota.

–  Francuska obučava ukrajinske pilote u vazduhoplovnoj bazi Cazier po programu koji otprilike kopira program obuke za francuske borbene pilote, ukrajinski piloti koji ne govore dobro engleski se već šalju u Englesku ili u SAD da poboljšaju svoje znanje engleskog – rekao je de Latre.

U francuskoj bazi ukrajinski piloti se u početku obučavaju na turboelisnoj letelici RS-21, u kojoj je pilotska kabina digitalizovana, za razliku od ukrajinskih aviona. Pilot mora proći „aklimatizaciju“ u takvoj mašini – naviknuti se na korišćenje instrumenata. U drugoj fazi, oni se prebacuju u stare rashodovane avione Alfa džet, a tek nakon toga mogu da budu poslati na obuku za upravljanje F-16, rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, ako se F-16 bude koristio u Ukrajini, onda tim letelicama neće upravljati ukrajinski piloti. Jedina stvar koju su Ukrajinci mogli da urade je da lete sa F-16 od baze do baze u Evropi, primetio je de Latre.

– Možda će nastati situacija kada kažu da će ukrajinski pilot obučen na F-16 zapravo biti Francuz – zaključio je ekspert.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs