PRODAJE OLIMPIJSKU MEDALJU ZBOG EGZISTENCIJE! Čuveni ATLETIČAR doneo LUDU odluku!

od strane | maj 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Veliki skandal izazvala je odluka Međunarodnog olimpijskom komiteta da zbog dopinga suspenduje vicešampiona sa Olimpijskih igara u Londonu – Najdžela Amosa. Momak koji je u Londonu 2012. godine osvojio prvi olimpijsku medalju za Bocvanu u trci na 800 metara rešio je da proda istu kako bi finansijski mogao da pomogne svojoj porodici dok ima zabranu takmičenja. 

– U ovom momentu jedino što mogu da uradim je da prodam olimpijski medalju iz 2012. godine. Upoznao sam se sa ljudima koji su spremni da plate 4.500.000 bocvanskih pula, što je oko 340.000 dolara, ali budući da uskoro izlazi dokumentarni film o meni mislim da ću moći da povećam cenu na 7.500.000 pula – rekao je Amos. 

EPA

Atletičar iz Bocvane suspendovan je na četiri godine nakon što je u njegovom uzorku urina pronađen zabranjeni metabolit. Njegova suspenzija smanjena je na tri godine nakon što je priznao svoju grešku. Iako su mnogi očekivali da će to biti kraj njegove karijere – Amos demantuje iste priče. 

– S obzirom na okolnosti u vezi sa slučajem, moj pravni tim i ja smo smatrali prikladnim da krenemo u tom smeru kako bi dobio pomilovanje. Ne planiram da se povučem, još uvek sam u dobroj formi i nadam se da ću se vratiti na Svetskom prvenstvu 2025. godine – dodao je atletičar iz Bocvane. 

Vredi napomenuti da se radi o leku koji menja način obrađivanja masti zbog čega je Amos i zaradio suspenziju. 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs