Princ Vilijam posetio fudbalere Engleske pred meč sa Srbijom!

od strane | jun 10, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Britanski princ Vilijam (41) posetio je fudbalsku reprezentaciju Engleske pred put u Nemačku, na predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava od 14. juna do 14. jula.

Princ Vilijam, koji ima i funkciju predsednika Fudbalske asocijacije Engleske, sreo se sa reprezentativcima i selektorom Geretom Sautgejtom u engleskom fudbalskom centru Sent Džordž Park, koji se nalazi u Bartonu na Trentu. Održao je kratak govor, a nakon toga je reprezentativcima preneo nekoliko šaljivih saveta svog najmlađeg sina Luisa.

Jutros sam bio na školskoj trci sa decom i rekao sam: ‘Šta da kažem reprezentaciji Engleske kada ih vidim danas?’ Najbolji savet koji sam dobio bio je da vam kažem da jedete duplo više od uobičajene količine. Tako da sada imam vizije kako trčkarate na terenu sa velikim stomačićima – započeo je princ Vilijam.

Šalu na stranu, osvrnuo se predsednik Fudbalske asocijacije i na kontinentalni šampionat, te uputio ohrabrujuće reči nacionalnom timu.

– Samo želim da znate koliko svima ovde znači to što izađete tamo, date sve od sebe, igrate za dres, igrate jedni za druge, igrate za državu jer svi stoje iza vas – poručio je Princ od Velsa.

Planirano je da Sautgejt i njegovi izabranici večeras otputuju u Nemačku gde će prvu utakmicu u grupi C igrati protiv Srbije u nedelju od 21.00 u Gelzenkirhenu. Pored Engleske i Srbije u grupi su još Slovenija i Danska. 

sledeća vest

Vesti

Društvo

Korać: Očekujemo pres centre iz Tel Aviva na Expo 2027

„Očekujemo da Peres Centar za inovacije i mir iz Tel Aviva bude prisutan na izložbi EKSPO 2027 u Beogradu. Razgovori koje smo vodili sa rukovodstvom Peres Centra daju nam razloge da verujemo da će se to i dogoditi. To bi bio značajan događaj za Srbiju, i značajna inicijativa za produbljivanje saradnje Srbije i Izraela kroz promociju mira i saradnje mladih“, rekao je Zoran Korać, direktor Instituta za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda.

Politika

„Ne odričemo se Rusije!“ Vučević: Nastavljamo saradnju uprkos pritiscima!

Verujem u tradicionalne odnose Srbije i Rusije, koji su zasnovani na istorijskim vezama, zajedničkom cilju da se sačuva vladavina prava, slobodarski duh svih država, nezavisnost i suverenitet država. Ono što smo zajedno prošli kroz istoriju, i onu dalju i bližu, obavezuje nas i u sadašnjem i u budućem periodu, stoga verujem u veoma dobre odnose, izjavio je za RT Balkan premijer Srbije Miloš Vučević.

Opširnije

Izvor: Informer.rs