„Preživeo je NATO bombe, a ubio ga rođeni sin“! Komšije o zločinu u Temerinu: „Mučenik je živeo skromno jer je imao puno dece“ (FOTO)

od strane | dec 27, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Muškarac G. N. (36) iz Temerina, koji je osumnjičen da je sekirom ubio svog oca M.N. (76) u porodičnoj kući u ulici Radnoti Mikloša sutra će biti priveden na saslušanje višem javnom tužiocu u Novom Sadu uz krivičnu prijavu da je počinio krivično delo teško ubistvo, pišu portali.

Porodična tragedija dogodila se juče u ranim jutarnjim časovima a kako pričaju komšije zločinu je verovatno prethodila svađa a zatim i fizički obračun.

– M.N. je bio dobar komšija. Poznajemo se već 40 godina i niko u ulici neće vam reći ništa loše o njemu. Živeo je skromno s obzirom na to da je imao puno dece koje je trebalo othraniti i od kojih su mnogi živeli sa njim pa i neki od rođaka. Dočekao je i unuke. Zašto mu je sin presudio stvarno ne znamo ali smo sigurni da je svemu kumovao alkohol jer je G.N. voleo da popije – pričaju komšije koje su za zločin saznale tek kada su ispred kuće pokojnog M.N. videle policijske patrole i forenzičare.

Dodaju da nisu čuli da se do sada u Temerinu dogodila tako strašna tragedija jer se zločin odigrao na katolički Božić.

Foto: V.B.

 

– Pretpostavljamo da se porodica skupila da proslavi Božić. To je bilo u ponedeljak uveče. Verovatno su se veselili a sin pokojnog M.N. je sigurno popio više nego što je trebalo jer ne možemo da poverujemo da bi tako strašan zločin počinio u normalnom psihičkom stanju. Takođe, ne verujemo da je to neka svađa koja traje duže vreme pa da je sada kulminirala fizičkim obračunom. Verovatno je to bilo u nekom afektu. Zaista ne znamo. Jako nam je žao M.N. Bio je vredan i vrlo vitalan za svoje godine. Kako će sada cela njegova porodica bez njega stvarno ne znamo – pričaju saovornici za „Blic„.

Preživeo NATO bombe, stradao od ruke sina

Komšije pričaju da se u Temerinu i okolini znalo za M.N. po neverovatnoj anegdoti koja ga je kroz život pratila jer je za vreme bombardovanja radio kao čuvar u Rafineriji nafte Novi Sad gde je umalo izbegao smrt.

– Sećamo se kada je počelo bombardovanje da je radio u Rafineriji. U prvom bombardovanju rafinerije koja je tada potpuno razorena on je bio u čuvarskoj kućici i od jačine detonacija sa celom kućicom je odleteo u vazduh. Minimum pet metara u visinu je leteo zajedno sa tom kućicom ali je preživeo i na sreću prošao sa lakšim povredama. Eto, to je preživeo a dočekao je da mu se tako strašna stvar dogodi u sopstvenoj kući i to, kako pričaju, od ruke svoga sina. Strašna je to sudbina – zaključuju komšije.

Kuća u kojoj se dogodio zločin je zapečaćena i u njoj se ne nalazi niko od brojne porodice koja je tu živela a komšije ne znaju gde su se preselili.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs