Preminuo Tom Sajzmor

od strane | mar 4, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Sajzmor je postao globalno poznat devedesetih godina, posle niza uloga „čvrstih momaka“, obično vojnika, policajaca ili kriminalaca. Glumio je i u filmovima „Natural Born Killers“, „Pearl Harbor“ i „Heat“.

Pored slave, ubrzo je postao poznat i po problemima sa narkoticima, a bio je u zatvoru zbog porodičnog nasilja.

Sajzmor je bio u komi posle moždanog udara koji je doživeo 18. februara, i do smrti se nije budio iz kome.

Njegov menadžer Čarls Lago rekao je da je Sajzmor umro u petak u bolnici u Burbenku u Kaliforniji, a pored njega su bili članovi porodice. On je zamolio sve da poštuju privatnost porodice Sajzmor.

Sajzmor je rođen u radničkom delu Detroita, a diplomirao je glumu nešto pre uspeha u Holivudu, kada je dobio ulogu u filmu „Rođen 4. jula“ Olivera Stouna 1989. godine.

Ova uloga mu je donela nove uspehe: glumio je u filmu „Romansa“ Ridlija Skota, u filmu „Đavo u plavoj haljini“ sa Denzelom Vošingtonom i u filmu Vajat Erp, pored Kevina Kostnera.

Oliver Stoun ga je ponovo angažovao za ulogu nasilnog detektiva Džeka Skagnetija u filmu „Natural Born Killers“, a onda je igrao ubicu u filmu „Heat“, uz Roberta de Nira.

Najveći uspeh postigao je 1998. godine igrajući poručnika Horvata u filmu Stivena Spilberga „Saving Private Ryan“.

Sajzmor je nominovan za nagradu Zlatni Globus za ulogu mafijaša 1999. godine u TV filmu „Witness Protection“, a dao je glas mafijaškom bosu Soniju Foreliju u igrici „Grand Theft Auto: Vice City in 2002“.

Sajzmor je u autobiografiji pisao i o svom problemu sa narkoticima: koristio je heroin i kristalni met.

Govorio je o tome kako ga je de Niro nagovorio da uđe u program rehabilitacije 1995. godine tako što mu je zapretio da će ga prijaviti za posedovanje heroina ako ga ne posluša.

Za vreme snimanja filma „Saving Private Ryan“, Spilberg mu je navodno zapretio da će na prvi znak da koristi narkotike prekinuti snimanje filma i početi ponovo bez njega.

1997. godine Sajzmor je uhapšen zbog napada na svoju tadašnju suprugu, glumicu i teniserku Mev Kvinlan. Od nje se razveo dve godine posle tog incidenta. 2003. godine osuđen je na 6 meseci zatvora, pošto je pretukao svoju devojku Hajdi Flajs. Ona ga je optužila da je gasio cigaretu na njoj, oborio je na zemlju u dvorištu.

Sajzmor je posle govorio da je u to vreme „dozvolio demonima da preuzmu njegov život“.

Samo dve godine psle toga, opet se našao u zatvoru zbog kršenja uslovne kazne (pao je na testu za narkotike), a 2007. godine osuđen je na još godinu i po zatvora zbog istog razloga.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs