POZNATI GLUMAC O PREDSTAVI „BILO JEDNOM NA BRIONIMA“! Marić: Barton je rekao Titu da će se ubiti zbog njega!

od strane | apr 7, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Milan Marić, koji u predstavi „Bilo jednom na Brionima“ igra Ričarda Bartona, kaže da je slavni glumac rekao Josipu Brozu Titu da će se ubiti zbog njega!

Premijera ovog komada Kokana Mladenovića zakazana je za večeras u Bitef teatru. Predstava se bavi dolaskom Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor na Brione, povodom snimanja ratnog filma „Sutjeska“, i večerom sa Titom i Jovakom Broz.

Foto: Tanjug

Milan Marić

– Nema mnogo dokumenata koji govore o tom događaju. Postoji pismo koje je Barton poslao Titu pred dolazak na Brione 1971, a u kom je napisao: „Predsedniče, ako vas budem razočarao, ja ću se ubiti!“ Ričard je, godinama kasnije, u memoarima napisao da „nije mogao da igra čoveka koji je veći glumac od njega“. Očigledno se nešto loše desilo na toj večeri. Mada, siguran sam da mu je bio izazov da glumi Tita – priča Marić i dodaje da je i njemu izazov da glumi svetsku zvezdu:

Čuvena fotografija

Sve je krenulo od fotografije na kojoj su Elizabet Tejlor, Ričard Barton, Tito i Jovanka

Bilo mi je zanimljivo da spremam Bartona. On i Elizabet Tejlor nisu mogli jedno bez drugog, a ni jedno sa drugim. Kada smo čitali njihove biografije, shvatili smo koliko su se njih četvoro razlikovali od ljudi tog vremena.

Glumac objašnjava kako su došli na ideju da rade predstavu „Bilo jednom na Brionima“:

Đorđe Bukvić/Promo/Privatna arhiva

Milan Marić

– Prošle godine je bilo deset godina otkako sam sarađivao sa Banetom Trifunovićem i Kokanom Mladenovićem. Bane i ja smo predložili Kokanu da uradimo nešto novo zajedno. Doneo je fotografiju na kojoj su bili Ričard i Elizabet sa Titom i Jovankom na Brionima i rekao: „Ovo je naša predstava“. Tako je sve krenulo….

Pored Marića, u predstavi igraju i Branislav Trifunović (Josip Broz Tito), Sanja Marković (Jovanka) i Tihana Lazović (Elizabet Tejlor). Karte za beogradsku premijeru rasprodate su u rekordnom roku.

Sanja: Vratili smo se u vreme u koje nisam bila ni rođena

Sanja Marković (29) kaže da joj je drago što je deo predstave „Bilo jednom na Brionima“:

Zahvalna sam na tome što su me pozvali da igram Jovanku. Vratili smo se u vreme u koje nisam bila ni rođena, a o kom sam veoma malo znala. Mnogo sam naučila!

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs