Povlače se?! Rusi objavili šokantnu vest! „Prinuđeni pod pritiskom…“

od strane | nov 26, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajinska vojska, pod pritiskom ruskih jurišnih aviona, prinuđena je da se povuče sa svojih položaja kod Avdejevke. Ova informacija stigla je od vojnih dopisnika koji su izveštavali o događajima u pravcu Avdejevke, pišu ruski mediji.

Prema poslednjim podacima, žestoke borbe se vode na južnom krilu pravca u zoni industrijske zone. Od 24. novembra, od ranog jutra, vojnici ruske vojske jurišaju na neprijateljske položaje, koji su pod pritiskom, prinuđeni da se povuku, ostavljajući za sobom ranjene i mrtve.

Kako prenosi Telegram kanal „Rezident“, pozivajući se na izvore u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine, situacija oko naselja se razvija u pravcu sličnom Bahmutu. Prijavljeni su gubici kadrova kijevskog režima i besmislenost njihovih postupaka.

Telegram kanal RusVesna koji predstavlja medijski kanal ruskih vojnih korespondenata, objavilo je da je uticajni ukrajinski Telegram kanal „Deep state“ potvrdio navode ruskih vojnih korespondenata o preuzimanju industrijske zone na jugu Avdejevke.

Ukrajinski kanal je označio Novokaljinovo i Stepnovo kao mesta gde “neprijatelj” vrši žestoke napade i preuzima ukrajinske pozicije.

Oružane snage Ukrajine ponovo su prinuđene da pribegnu odbrambenim akcijama, dok ukrajinska komanda šalje nove snage a da ipak nisu u mogućnosti da nekako utiču na situaciju.

Opširnije

Izvor: Informer.rs