POSLEDNJI JE VIDEO DEČAKE NA OBALI DUNAVA: Stalno mislim o tome da li sam mogao da ih spasem, nije izgledalo DA SU U OPASNOST!I

od strane | jun 1, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Potraga za dečacima P. B. (10) i A. M. (11) koji su nestali u ponedeljak u Apatinu i dalje traje i sve nadležne ekipe nastaviće da tragaju za njima dok ih ne pronađu, a postoji svedok koji je kobnog dana video dečake kako se kupaju u Dunavu.

Čovek koji je 29. maja popodne video dečake u vodi na mestu na kom su pronađeni njihovi bicikli i obuća, ispričao je da je tada, kao i svakog dana šetao posle ručka, i da je dok je prolazio šetalištem primetio da se dečaci igraju u vodi.

 Primetio sam da neka dva čoveka sede na klupi, a onda sam video i dečake. Izgledali su mi starije, kao da imaju oko 15 godina. Onako kako sam prolazio, bacio sam pogled na njih i delovalo mi je kao da je sve u redu, kao da znaju da plivaju. Video sam kad je jedan dečak drugog uhvatio za glavu, ali mislio sam da je to neka njihova dečija igra. Zaista ništa nije delovalo sumnjivo, naprotiv, mislio sam da se zabavljaju. Tako je izgledalo – ispričao je vidno uznemireni Apatinac.

A.P.

 
Nisu dozivali u pomoć

On naglašava da mu je žao što se sve tako desilo, kao i da bi sigurno skočio u vodu i pomogao deci da je znao šta se dešava. Prema njegovim rečima, dečaci nisu dozivali pomoć, niti je čuo da viču bilo šta drugo.

– Nisam mnogo obraćao pažnju, jer oni nisu zvali upomoć, a onda im je prišao i jedan čovek, crn onako i visok. Nisam čuo baš šta ih je pitao. Čini mi se da je neko rekao: „Otišao je kući“. Tako je taj razgovor delovao skroz uobičajeno. Ja sam nastavio svojim putem, jer ništa mi nije ukazivalo na to da treba da se zabrinem za dečake ili da su oni u opasnosti – kaže i dodaje da je tek kasnije iz priča shvatio da je u pitanju treći dečak, koji je ranije bio sa P. B. i A. M.

Meštani Apatina su ranije ispričali da je treći dečak, pre nego što su ovi dečaci rešili da se rashlade u Dunavu, navodno otišao kući.

Ključni svedok nestanka dečaka, ispričao je da se jako potresao kada je čuo šta se zapravo desilo.

– Kad sam čuo šta se desilo nisam mogao da verujem, stalno mislim kako sam možda mogao da ih spasem – kaže ovaj čovek.

Roniocima i građanima koji su se dobrovoljno uključili u potragu za mališanima vremenski uslovi i vodostaj Dunava znatno otežavaju potragu.

– Vidljivost je znatno smanjena, maltene je na nuli, i jako je teško da se bilo šta primeti u ovako dubokoj vodi. Zato se prvo obeleži mesto na kom ronioci smatraju da bi nešto moglo da bude kao trag, a onda se teren opipava – kaže izvor.

Apatinske novine

 
Proslavio rođendan

Rođak kaže da je jedan od nestalih mališana prošle nedelje proslavio rođendan, a sada ih je snašlo ovako nešto.

– On je mezimac porodice, najmlađe dete, ima dve starije sestre.. Prošle nedelje je proslavio rođendan, bio je presrećan, svi smo. I sada ovako nešto da se desi, strašno šta nas je snašlo. Ceo komšiluk ga voli, svi kažu da je divno i fino dete – kaže rođak.

Podsetimo, najbliži, želeći da veruju da su dečaci živi, oblepili su grad plakatima na kojima mole sve za informacije o kretanju dečaka, koji su braća, ali ne rođena, spornog dana.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs