POSEBNU SEDNICU PARLAMENTA POVODOM NEZAPAMĆENIH TRAGEDIJA POSLANICI OPOZICIJE NAZVALI ŠARADOM! Brnabić šokirana ponašanjem opozicije

od strane | maj 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednica vlade, Ana Brnabić, je u odgovoru poslanici poručila da, oni koji su tražili da se sazove hitna sednica povodom dve tragedije koje su zadesile Srbiju, sada je nazivaju šaradom.

 – Ovo je nešto sto mi se nikako nije svidelo, da neko ko učestvuje u kampanji i oranizaciji protesta protiv nasilja, kaže da je posebna sednica Narodne skupštine povodom podnošenja izveštaja o stravične dve tragedije koje su se desile u našoj državi, šarada za zadovoljenje sopstvenih potreba vlasti. Ja želim da obavestim sve građane Srbije da ovo niti je šarada, niti se dešava u cilju zadovoljenja sopstvenih potreba vlasti, jer upravo ova vlast nije ovo zahtevala, već opozicija. Vi ste tražili da se hitno sazove vanredna sednica zbog dve velike tragedije. Mi smo se naravno odazvali na taj poziv i sednica je zakazana. Niti smo imali sopstvene potrebe u vezi sa ovim nepojmljivim zločinima, ovde smo zato što ste nas vi pozvali, tražen je izveštaj, mi smo izveštaj dali i predstavili – naglasila ja premijerka i dodala da sednica traje već danima i da paralelno sa svojim učešćem na njoj, paralelno radi na svim drugim svakodnevnim poslovima, kao i stvarima koje se tiču zločina.

Ironija svega je da oni koji su tražili ovu sednicu sada nisu u skupštinskoj sali – rekla je Brnabić i naglasila da opozicija traži da priča o izborima stane, a hoće odgovornost?!!

Ukoliko pričate o političkoj odgovornosti i pozivate mene i članove Vlade na istu, vi onda u jednom demokratskom društvu neminovno dolazite do priče o izborima. Ja ovde nemam sa kim da debatujem, jer oni koji to žele su došli, rekli svoje i izašli – izjavila je premijerka povodom praznih mesta predstavnika opozicije koji su inicirali sednicu i pitanje odgovornosti.

Brnabić je istakla da opoziciju niti zanima dijalog, niti debata, već samo da pozivaju ljude na kontramiting u subotu.

 Toliko ih zanima debata i dijalog, toliko ih zanima odgovor na pitanje koje su mi postavili, došli, postavili pitanje i izašli. I rekli u inat se vidimo u subotu, to je njihov preko potreban razum na koji pozivaju – zaključila je premijerka.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs