Podvig vredan pažnje: Novosadski policajac van dužnosti sprečio krađu u gradskom autobusu

od strane | jan 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, koji nije bio na dužnosti, uhvatio je osumnjičenu neposredno pošto je, kako se sumnja, učinila krivično delo krađa.

Sumnja se da je četrdesetčetvorogodišnja Novosađanka, u gradskom autobusu, ukrala mobilni telefon jednom sugrađaninu i izašla iz vozila.

Policijski službenik je uspeo da je sustigne i pronašao kod nje ukradeni telefon.

Protiv osumnjičene će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Okršaj sa džeparošem

Podsetimo, ovo nije prvi put da je policajac van dužnosti sprečio krađu.

Naime, policajac van dužnosti, u civilu je u avgustu 2023. godine ispred osnovne škole sprečio razbojništvo nad prolaznicom, starijom sugrađankom.

Prolazio je Ulicom Novosadskog sajma kada je primetio da na trotoaru žena vrišti, u tom trenutku je zaustavio auto i pritrčao u pomoć. Lopov je oborio ženu na zemlju dok je ona ležala i bespomoćno dozivala pomoć. Čovek je u tom trenutku krenuo da beži, a policajac ga je sustigao, onesposobio i pozvao dežurnu patrolu koja ga je privela. Napadač je pokušao da ženi oduzme torbu, a ukrao joj je i lančić.

Isti policajac je pomogao da porodilja iz Odžaka bezbedno stigne do novosadskog porodilišta zajedno sa svojim kolegom, a više o tome pročitajte u našoj odvojenoj vesti.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs