Počinje Putinova osveta Evropi?! Dramatične vesti iz Italije, ruski lider dobio odrešene ruke da brutalno kazni NATO!

od strane | jun 5, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rusija nakon izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga ima pravo da vrši napade na teritoriju zemalja NATO-a gde je razmešteno oružje za Ukrajinu, smatra italijanski politički analitičar Alesandro Orsini.

– Ako Zelenski ima pravo da vrši napade na pozadinu na ruskoj teritoriji, kao što predlaže Stoltenberg, onda će (predsednik Rusije Vladimir) Putin imati pravo da vrši napade na pozadinu na teritoriji Poljske – napisao je Orsini u članku za „Il fato kvotidijano“.

On je podsetio da oružje koje Rusi koriste u zoni specijalne operacije dolazi iz Rusije, a oružje koje Ukrajinci koriste protiv Rusa dolazi iz susednih zemalja NATO-a.

Analitičar je istakao da nijedan pronatovski italijanski komentator nije postavio pitanje: ako Ukrajina ovo uradi Rusiji, šta će Rusija učiniti Ukrajini?

– Govorio sam: ako NATO pokuša da anektira Ukrajinu, Rusija će odgovoriti slanjem trupa; ako Ukrajina napadne Belgorod iz Harkova, Putin će odgovoriti probojom ukrajinskog fronta u ovu oblast; ako Ukrajina ispali jedan NATO metak protiv Rusije, Rusija će ispaliti deset metaka protiv Ukrajine; ako EU odustane od ruskog gasa, Nemačka će pasti u recesiju; ako Ukrajina krene u kontraofanzivu, Rusija će takođe krenuti u kontraofanzivu – napisao je on.

Kako je naveo, ove prognoze su se pokazale kao tačne, jer slede vrlo jednostavnu metodologiju: zapitati se o pretpostavljenim posledicama dejstava, procenjujući odnos snaga između sukobljenih strana. Nijedan italijanski političar nije sebi postavio pitanje o posledicama strategije zasnovane na ukidanju diplomatije i slanju sve težeg naoružanja, primetio je Orsini.

– Posledice su bile predvidive. I ja sam ih, zapravo, predvideo: uništenje i rasparčavanje Ukrajine – istakao je on.

Stoltenberg je ranije izjavio da „Ukrajina ima pravo“, između ostalog, i da napada „vojne ciljeve na teritoriji Rusije“. On je takođe rekao da su „neki saveznici“ ukinuli odgovarajuća ograničenja za udare. Došlo je vreme za ukidanje drugih ograničenja, uveren je zvaničnik.

Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.
 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs