Počasni konzul Srbije u Slovačkoj za Informer: U opoziciji je nemir, ali do sada se nikada nije završilo atentatom! (VIDEO)

od strane | maj 18, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Počasni konzul Srbije u Slovačkoj Miomir Vrlig, za „Rat uživo“ govorio je o stanju u slovačkoj javnosti i da je formiranje nove vlade Roberta Fica naišlo na otpor opozicije, LGBT i migrantske zajednice, ali da do sada takvi nemiri nikada nisu kulminirali atentatom.

Počasni konzul Srbije u Slovačkoj Miomir Vrlig govorio je kako nema informaciju koje sile su umešane u pokušaj atentata na premijera Slovačke Roberta Fice i da se radi o sedamdesetogodišnjem muškarcu koji se deklariše kao pisac i da je kratko vreme radio u tržnom centru kao obezbeđenje.

To iskustvo mu je omogućilo da zna dobro da barata vatrenim oružjem.

Smatra da je na sam atentat uticala odluka Roberta Fice nakon formiranja vlade, da prestane sa isporukom pomoći Ukrajini u Cilju zaštite sopstvenog naroda.

Vrlig je dodao kako je formiranje nove vlade Roberta Fice izazvalo nemir u opoziciji i LGBT zajednici.

Polarizacija u Slovačkoj je velika pogotovo tokom ukrajinskog konflikta, kovida, recesije evrope koju gledamo na ekranima. Nakon formiranja vlade mogla se primetiti vidna nespokojnost opozicije i LGBT zajednice. Ali se to malo gde oko nas skončalo atentatom – rekao je Vrčlig.

Više o ovome saznajte u videu:

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs