Patrijarh Porfirije služi liturgiju povodom Spasovdana

od strane | maj 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Luturgija je počela u devet sati, a patrijarh će povodom gradske slave u 14 sati osveštati i prelomiti slavski kolač u prisustvu čelnika grada Beograda.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, u dvorištu Vaznesenjske crkve nalazi se veliki broj vernika koji je došao da oda počast moštima Svetog vladike Nikolaja Velimirovića.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Pogledaj galeriju

Spasovdanska litija kreće u 19 časova

Na večerašnjoj Spasovdanskoj litiji koja je planirana od 19 sati na čelu kolone biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog, a narod će se kretati od Vaznesenjske crkve do Svetosavskog hrama.

Tokom litije, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, biće služen pomen stradalim đacima u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kao i nastradalima u Mladenovcu.

Foto: Informer/S.P.


Pogledaj galeriju

Na kraju litije, patrijarh srpski će pred Hramom svetog Save služiti moleban za decu i narod srpski. Trasu kretanja Spasovdanske litije pogledajte OVDE.

Podsetimo, patrijarh je sinoć u Vaznesenjskoj crkvi dočekao kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog, koji su uneli pripadnici Garde Vojske Srbije, nakon čega je usledilo praznično bdenije.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs