Patnji je kraj! Oslobođena Palestinka poletela majci u zagrljaj, dečak ljubi mami ruku i plače! (VIDEO)

od strane | nov 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Na društvenom mreži X deli se snimak Palestinke koja grli svoju majku nakon oslobađanja iz izraelskog zatvora posle sporazuma o razmeni talaca sa Hamasom.

Palestinci tvrde da Izrael i dalje drži 10.000 palestinskih žena i mladih kao taoce, ali taj podatak nije zvanično potvrđen.

Na drugom snimku uplakani dečak pada mami u zagrljaj, nakon što joj ljubi ruku. Dugo se grle i plaču.

These are the Palestinian “prisoners” being exchanged for Israeli hostages. They are also children. Children who were stolen from their homes. Children who just want to hug their mothers. These are the boys who the media won’t even afford the dignity of being called children. https://t.co/kdBnDuaZzK

— Yumna (@yumna_patel) November 24, 2023

Egipat je od palestinske militantne grupe Hamas dobio spisak od 14 talaca koji bi trebalo danas, drugog dana primirja, da budu oslobođeni, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore. 

Iz kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua ranije su saopštili da je Izrael dobio spisak talaca koje bi Hamas trebalo da oslobodi danas.

Hamas juče, posle 49 dana, oslobodio 13 izraelskih talaca, od kojih neki imaju dvojno državljanstvo, kao i deset državljana Tajlanda i jednog Filipinca. 
S druge strane, Izrael je oslobodio iz zatvora 39 palestinskih žena i maloletne dece.

Oslobađanje talaca je deo sporazuma o privremenom primirju između Izraela i Hamasa, koji je stupio na snagu u petak u 7 sati.

Sporazum o privremenom primirju uključuje četvorodnevnu pauzu u borbama, prvu nakon sedam nedelja sukoba koji su počeli 7. oktobra napadom Hamasa na izraelsku teritoriju.
 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs