PARTIZAN I REAL IGRAJU NAJLUĐU PLEJ-OF SERIJU IKAD! Pesničenje, suspenzije, igrači na štakama, ko će izaći kao pobednik? (FOTO/VIDEO)

od strane | maj 7, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Bespoštedna borba ekipa koje predvode Željko Obradović i Čus Mateo privukla je ogromnu pažnju evropske, pa čak i svetske javnosti. Mečevi su obilovali sjajnim potezima, ali objektivno, njih su u senku bacili incidenti, pesničenje, suspenzije, povrede, kao i masakr u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, zbog čega je četvrti meč odigran bez muzike i uobičajenog spektakla.

Starsportphoto©

 

U ovoj četvrtfinalnoj seriji povređeno je čak četiri košarkaša! Gabrijel Dek je, zbog duela sa Zekom Ledejem, verovatno završio sezonu nakon povrede kolena. On je četvrti meč napustio na štakama i u zavojima, baš kao i Dante Egzum posle drugog duela. Partizanov Australijanac je doživeo žestok pad nakon bezobraznog rvačkog zahvata Geršona Jabuselea. I on je iz „Vizink Centra“ u Madridu izašao na štakama, ali na sreću povreda nije bila ozbiljnije prirode i igraće u majstorici.

printscreen Twitter

 

Osim njih, povrede su doživeli Aleksa Avramović i Valter Tavares. Partizanov bek, jedan od najvažnijih igrača, povredio je šaku leve, šuterske ruke, i najverovatnije je završio sezonu. Operisan je u Madridu i izvesno je da saigračima neće moći da pomogne u majstorici u sredu, a ni verovatno u završnim borbama za trofej ABA lige. Tavares je, sa druge strane, povredio koleno u prvom meču, ali je uspeo da se vrati i sada je ponovo jedna od najvećih pretnji po crno-bele.

Suspenzije osakatile Partizan

Nakon brutalne tuče po završetku druge utakmice u Madridu, Evroliga je izrekla žestoke kazne koje su, ispostavilo se, više štetile Partizanu nego Realu. Madriđani su ostali bez ratobornog Geršona Jabuselea, koji je suspendovan na pet mečeva, a treći je propustio Gabrijel Dek, koji je kažnjen utakmicom neigranja.

Starsportphoto©

 

Sa druge strane, crno-beli dva meča nisu mogli da računaju na kapitena i najboljeg igrača Kevina Pantera i na jednom okršaju na Matijasa Lesora. Videlo se u utakmicama u „Areni“ koliko su njih dvojica falili i mnogi su mišljenja da bi Partizan već bio na fajnal-foru da je barem jednog od njih imao u trećem duelu.

Trojke Pantera i Gosa za špice

Kevin Panter je bio apsolutni junak Partizana u prvom meču četvrtfinalne serije, kada je trojkom u poslednjim sekundama doneo trijumf svom timu. Taj pogodak raspalio je maštu „grobarima“ da mogu da izbace Real, a Amerikanac iz Bronksa odličan je bio i u drugom meču, gde je vodio crno-bele do trijumfa.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

 

Međutim, praktično niotkuda pojavio se Najdžel Vilijams Gos, i to u trećem meču. Reč je o bivšem igraču Partizana, koji jeste dobar igrač, ali nije ključni u rotaciji Real Madrida. I sa tom ulogom prelomio je meč u Beogradu trojkom u samom finišu meča, za konačnih 82:80.
 

Šest igrača na terenu, konfuzija i sumnjive sudijske odluke

printscreen Twitter

Jedna od spornih situacija iz trećeg meča

Koliko je i jednoj i drugoj ekipi stalo do pobede, videlo se u četvrtom meču, krajem prvog poluvremena. Partizan je krenuo u poslednji napad po izjednačenje, a na terenu je u tom momentu bilo šest, umesto pet igrača. U poslednji napad po koš krenuli su Jam Madar, Janis Papapetru, Matijas Lesor, Džejms Naneli, Dante Egzum i Danilo Anđušić. Sudijama, ali i gledaocima kraj malih ekrana, to je promaklo i tek kasnije je neko primetio i objavio na društvenim mrežama.

Osim toga, mnogo se komentarisala i konfuzija prilikom poslednjeg napada Reala u trećem meču, pri rezultatu 82:80. Adam Hanga je jedva ubacio loptu u polje pre isteka pet sekundi, pogodio je obruč, a u međuvremenu je Vilijams Gos odgurnuo Zeka Ledeja. Mnogi su smatrali da je to bio faul, a u narednim sekundama tek je usledila prava konfuzija! Egzum se sudario sa Serhiom Rodrigezom, što je mnogima takođe izgledalo kao čist faul. Potom je Džejms Naneli krenuo u prodor i takođe završio na zemlji, poput Ledeja i Egzuma. Ni to nije bio faul, pa je meč okončan pobedom Reala.

Tragedija koja je potresla sve

Nažalost, između trećeg i četvrtog meča u Beogradu desila se tragedija u Beogradu, kada je maloletni K. K. (13) ubio osmoro vršnjaka i člana obezbeđenja škole. Zbog toga je proglašena trodnevna žalost i u jednom momentu bilo je pitanje da li će meč uopšte biti odigran. Na kraju, u „Areni“ nije bilo muzike i uobičajenog spektakla, kakav je inače na mečevima Partizana.

Informer

 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs