Panika! Rusija zauzima NATO teritoriju?! Moskva nanišanila ključnu metu u Istočnoj Evropi! „Ako krenu…“

od strane | apr 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Provokativne akcije NATO-a i beloruske opozicije prema Minsku, zauzimanje dela teritorije i razmeštanje trupa u Belorusiju dovešće do odgovora čiji će rezultat biti povezivanje teritorije Belorusije i Kalinjingradske oblasti, rekao je ruski senator sa Krima Sergej Cekov.

Prethodno je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao da beloruska opozicija i njeni kustosi planiraju da zauzmu Kobrinsku oblast, proglase novu vladu i apeluju na NATO o raspoređivanju trupa. On je naveo da će u slučaju napada na belorusku teritoriju, agresor dobiti trenutni odgovor svim vrstama naoružanja i iz Minska i iz Moskve.

– Sve ove ličnosti NATO-a formiraju terorističke ćelije na teritoriji Rusije i Belorusije, koja je nama prijateljska… Ali njihova nada da će zauzeti teritoriju ili izvršiti državni udar je teorijska spekulacija, ništa slično od njih neće biti izvrši zauzimanje i izvrši invaziju na teritoriju Belorusije, onda će se, siguran sam, desiti ono što bi trebalo da se desi: Belorusija će se ponovo ujediniti sa teritorijom Kalinjingrada, to jest, Zapad će izgubiti mnogo više nego što hipotetički mogu dobiti u sukobu koji će pokušati da organizuju na teritoriji Belorusije – rekao je Cekov na radiju Sputnjik na Krimu.

Cekov je dodao da oni koji planiraju takve provokacije ne mogu da izbalansiraju odnos snaga i reakciju Moskve i Minska.

– Oni ne mogu da upoređuju svoje vojne sposobnosti sa našim mogućnostima. U ovom slučaju, mi ćemo se ponašati kao armije Sovjetskog Saveza posle 1944. godine, krećući se brzim tempom širom Evrope – nešto slično bi se moglo dogoditi u slučaju provokacije – dodao je on. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs