Pakao, šta se ovo noćas dogodilo u Harkovu?! Šok u Podmoskovlju!

od strane | maj 10, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 807. dan

Ruski PVO uništio dve „oljhe“!

Ruski sistemi PVO uništili su iznad Belgorodske oblasti dva projektila „oljha“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Jutros oko 09:30 po moskovskom vremenu sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije uz upotrebu sistema ‘oljha'“, navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.

Ukrajinci objavili detalje napada

Ruske snage izvele su noćas kombinovani napad na Ukrajinu upotrebljavajući bespilotne letelice tipa Šahed-131/136 i protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400, izjavio je komandant Vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk.

On je naveo da su ruske snage sa Krima lansirale 10 dronova i ispalile dve rakete iz Belgorodske oblasti, prenosi Unian. 

Prema rečima Oleščuka, uništeno je 10 dronova iznad Hersonske, Nikolajevske i Odeske oblasti.

Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov izjavio je da su u noćašnjem ruskom udaru na Harkov povređene dve osobe i da je oštećeno 12 privatnih stambenih objekata.
 

Panika u Ukrajini, Rusi počeli prodor ka Harkovu?! Oglasio se savet za nacionalnu bezbednost!

Napad na Harkov

Rusi su noćas napali ciljeve u Harkovu pojektilima sistema S-300. Ukrajinska strana tvrdi da je civilna infrastruktura oštećena – 12 privatnih stambenih objekata!

Dve osobe su povređene, 11-godišnje dete i 72-godišnja žena.

Rusija tvrdi da je izvela udare na skladište municije u Harkovu. Čekaju se detaljniji podaci.

Pada Avdejevka 2! Kijev pred ogromnim gubitkom: Rusi samo što nisu rasporili Krasnogovorku na pola

Dron išao na Moskvu!

Snage ruske PVO uništile su u Podmoskovlju ukrajinski dron koji je leteo u pravcu Moskve, nema ni žrtava ni materijalne štete, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Pored Moskovske oblasti, odbijeni su napadi dronovima i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Putin potpisao sudbonosni papir! Baš uoči Dana pobede… Rusija ne sme da čeka, sprema se za zlo koje dolazi!

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs