OVU SU DARIJA I KRISTIJAN, BRUTALNO PRETUČNA SRPSKA DECA! Vozili su kvad kada su ih presreli specijalci ROSU, NISU IMALI MILOSTI!

od strane | jun 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Dečak je rekao da je oprema po propisima, ali je jedan od specijalaca strgao sa njega opremu i počeo da ga udara.

Prestravljenu devojčicu drugi policajac je uhvatio za kosu i vukao je po zemlji. Zbog zadobijenih povreda brat i sestra su dovedeni u kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde je u toku dijagnostika njihovih povreda.

Inače, Žitkovac je čisto srpsko selo u opštini Zvečan.

Povodom napada na dvoje srpske reagovala je i Kancelarija za KiM iz koje ističu da su pripadnici  Kurtijeve policije ROSU večeras u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, Kristijana R. (15) i Dariju R. (17).

privatna arhiva/novosti

 

– Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli. Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u KBC Kosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je sada jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Kosova i Metohije.

privatna arhiva/novosti

 

– Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Kurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Kurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca.

Jedno je izvesno – dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan-zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs