Ove vrućine su smešne u odnosu na ono šta nas čeka: Dramatično upozorenje naučinika

od strane | jul 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Naučnik upozorio na još teže toplotne talase u budućnosti

Sajmon Luis, profesor nauke o globalnim promenama na Univerzitetskom koledžu u Londonu, izjavio je danas da bi čovečanstvo trebalo da se pripremi za još teže toplotne talase u budućnosti.

– Ovo je samo početak. To je ono što klimatski sistem može da uradi pri zagrevanju od samo 1,2 stepena Celzijusa. Trenutna globalna politika nas dovodi do zagrevanja od 2,7 stepeni C do 2100. To je zaista zastrašujuće – upozorio je Luis, prenosi Skaj njuz.

Prema njegovim rečima, društvo će morati da se prilagodi ekstremnim temperaturama.

– Temeljno, brzo i trajno smanjenje emisija ugljenika na neto nulu može zaustaviti zagrevanje, ali čovečanstvo će morati da se prilagodi još ozbiljnijim toplotnim talasima u budućnosti – dodao je Luis.

Kako je ocenio, sve je manje mogućnosti da se obezbedi vitalna i održiva budućnost za sve.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs