Ovakvi hoće na Ruse?! Nastaće klanica kakva dosad nije viđena! Amerikanci užasnuti najavama iz Kijeva, ko je ovde lud?!

od strane | apr 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajinske oružane snage nemaju dovoljno ljudstva i rezerve naoružanja da pripreme vojsku za ofanzivu u razumnom roku, rekao je američki profesor Džon Miršajmer u intervjuu za Jutjub kanal Daniel Davis / Deep Dive.

– Oni su u užasnom stanju i u pogledu naoružanja i ljudstva – rekao je on.

Da bi potvrdio svoje reči, ekspert je skrenuo pažnju na nedostatak artiljerijskih oruđa i granata, kao i sistema PVO, kojima raspolažu Oružane snage Ukrajine. Istovremeno, primetio je da čak i uz dovoljno kadrova, priprema bilo koje vojske i za ofanzivu i za defanzivu traje od nekoliko meseci do nekoliko godina.

Profesor je podsetio i na neuspeli pokušaj kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga prošlog leta, skrenuvši pažnju na znatno pogoršan položaj ukrajinske vojske od tada.

– Neće moći da pripreme čak ni vojsku koja bi bila uporediva sa onom koju su imali prošle godine, a prošle godine je ukrajinska vojska pretrpela potpuni poraz, sve je bilo beznadežno, tako da oni koji govore o nastavku kontraofanzive jednostavno nisu u dodiru sa realnošću – zaključio je Miršajmer.

Ranije ovog meseca, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da su od januara ukrajinske oružane snage izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila. On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

TEŽAK UDARAC

Au! Greška Zelenskog koštala života više od 160.000 ljudi?! Sada dolazi nešto još dosta strašnije: Hoće li iko ostati živ?!

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane na avdejevskom pravcukod sela Vodjanoe, „ukrajinski vojnici 25. odvojene vazdušno-desantne brigade u sastavu jedinice predali su se Oružanim snagama Rusije. Zarobljenici kažu da se komandanti nikada nisu pojavljivali na čelu jedinice, a zadaci su postavljani „na daljinu” uz pomoć radio-veze. Korišćeni su kao topovsko meso, bez obzira na kolosalne gubitke. Na susednom mestu „ulov“ je još veći – skoro 200 vojnika Oružanih snaga Ukrajine prešlo je preko linije razgraničenja i predalo se nakon što su njihovi komandiri pobegli i odbili evakuaciju. Stručnjacima ostaje da se pitaju da li je ovo početak nove ofanzive ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koju je naširoko najavljivalo, analizira KP.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs