Ovaj auto-put u Srbiji dobija još jednu traku: Radovi vrede 260 miliona

od strane | maj 30, 2024 | Vesti | 0 Komentara

U planu je projektovanje proširenja auto-puta Beograd – Novi Sad za još po jednu traku, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, prilikom obilaska završnih radova na rehabilitaciji državnog puta IB reda 12, deonica Novosadski put kroz Veternik sa premijerom Milošem Vučevićem, objavila je eKapija.

Taj portal podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, takođe, početkom godine najavio projektovanje proširenja auto-puta, za narednu godinu.

Pre toga je još 2021. godine rekao da će „sledeće godine biti raspisan tender za proširenje auto-puta Beograd-Novi Sad“.

Vesić je najavio i ulaganje u deonicu na ulasku u Novi Sad sa auto-puta.

Premijer Miloš Vučević izjavio je da je jedan od najvećih izazova sa kojima se Novi Sad suočava funkcionisanje saobraćaja.

Vučević je kazao da je rehabilitacija puta prema Futogu od velikog značaja za građane Novog Sada i bezbednost učesnika u saobraćaju.

Vesić je naveo da je dužina ove deonice 3,2 kilometra, a da je vrednost ovog projekta približno 260 miliona dinara, a kad se dodaju ulice rađene prošle godine ukupna vrednost iznosi oko 400 miliona dinara, preneo je sajt Vlade Srbije.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs