Otkrijte zbog čega koru limuna treba držati na prozoru

od strane | jul 12, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ako koru limuna držite na prozorskoj dasci efikasno ćete oterati muve.

Limunova kora je odlično sredstvo za člišćenje u domaćinstvu. Možete njom prati sudove, sudoperu, pa ćak i kuhinjsku radnu ploču. 

Manje je poznato da limunova kora služi za teranje dosadnih muva. Ako je stavite pored prozora, na prozorsku dasku, muve neće ulaziti u kuću. 

Muve su smetnja iz nekoliko razloga. Ostavljaju izmet na prozorima i raznim površinama kuće, sleću na hranu i zuje oko glave.

Foto: Shutterstock

 

Foto:  

Zbog toga isecite limun na kriške, a zatim uklonite koru. Stavite kore u papirni peškir i osušite ih. Zatim ih stavite na kuhinjski prozor.

Muve ne podnose miris limuna i to će ih držati podalje od vaše kuće. Još je efikasnije kada limunu dodate karanfilić, pošto i miris karanfilića efikasno tera muve. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs